warka nr5
dzisiaj postanowiłem wspiąć się na wyżyny piwowarstwa i popełnić warkę z procesem zacierania.
kadź-zacierno warzelną postanowiłem pozyczyć od znajomej szefowej kuchni [18l narazie do czasu zdobycia swojej] kadź filtracyjna zrobiłem wg projektu przepraszam ale zapomniałem kogo ,zrobiona jest z obciętego wiadra w którego dno wtopiłem siatkę do gotowania na parze.
do gara wsypałem 2,5kg słodu pilzneńskiego i 0,5ko słodu monachijskiego oraz 10l wody przerwy 30min w 62* i w 72* do uzyskania negatywnej próby jodowej.
dzisiaj postanowiłem wspiąć się na wyżyny piwowarstwa i popełnić warkę z procesem zacierania.
![Morda](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/biggrin.gif)
do gara wsypałem 2,5kg słodu pilzneńskiego i 0,5ko słodu monachijskiego oraz 10l wody przerwy 30min w 62* i w 72* do uzyskania negatywnej próby jodowej.
Comment