Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
147pszeniczne
147 pszeniczne następne do degustacji na giełdzie
skład
- pszeniczny - 3500g
- pilzneński - 3500g
- 55°C wsypane słody
- około 1/3 do dekokcji
- 70°C - 15 min
- gotowanie 15 min
- wlanie do zacieru głownego
- ustalenie temp na 62°C
- około 1/3 zacieru do dekokcji
- gotowanie 15 min
- wlanie do zacieru głównego
- ustaleni temp na 72°C - 40 min
- filtracja
Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2009-11-17, 22:03.Mniej książków więcej piwaComment
-
Comment
-
Przywieź koniecznie, ciekawa jestem efektu
Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2009-11-22, 08:28.Comment
-
)
Mniej książków więcej piwaComment
-
Właśnie zmierzyłam blg w swoim triplu - zeszło z 20 na 3,5W smaku delicje, ale po oblizaniu łyżki już ma się szum w głowie
Comment
-
mój dubbel zjechał z 16 do 2 na B.Abbey, ale chyba one tak mają bo wszystkie następne też tak głęboko odfermentowują
Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profileComment
-
Comment
-
Jak co drugi wytoczy takie ciężkie działa to na starcie degustacji lud będzie leżał pokotem
Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profileComment
-
148 Pszeniczne
warka 148 pszeniczne miało być bez udziwnień i jest , bo moim zdaniem udziwnieniem było by warzenie pszeniczniaka bez dekokcji
skład
- pszeniczny 3000g
- pilzneński 2000g
- lubelski 30g
- wsypane do wody 55°C , około 1/3 do dekokcji
- 70 °C - 15 min , gotowanie 15 min
- w tym czasie zacier główny ostygł do 40°C , wlanie dekoktu i ustalenie temp na 62°C
- około 1/3 do dekokcji , gotowanie 15 min
- wlanie do zacieru głównego , ustalenie temp na 72°C
Mniej książków więcej piwaComment
Related Topics
Collapse
-
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w
XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem... -
Zapewne duża część userów pamięta, że lubię dynię w piwie (lub piwo w dyni, bo i to robiłem). Po paru latach posuchy festiwalowej musiałem sprawdzić jak obecnie piwowarzy podeszli do tematu piwa dyniowego. Wielu pamięta takie z początku fali kraftu, po tym jak grzyby po deszczu...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-11-29, 13:43 -
-
To piwo ma już swój wątek, ale od 2019 warzą już u siebie a nie kontraktowo:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...adour-speciale
Browar umieszczony jest w dawnej cegielni w miejscowości Sint-Gillis-Waas we Flandrii...-
Channel: Belgia
-
-
Kraftowy browar z wiedeńskiej dzielnicy Liesing, który warzy od 2016 r. w historycznym budynku dawnej fabryki fortepianów.
IPA, 13% ekstr.
5,6% alk.
Chmiele: Citra i Mosaic
https://www.100blumen.at/
Aromat - na początek cytrusy, potem wyraźniejsze...-
Channel: Austria
2024-11-10, 00:28 -
-
Ekstr. 12%
Alk. 4,7%
Przedziwne parametry. Klasyczne alty bywają mocniejsze, a co dopier sticke, które mają być mocniejsze...
Aromat- słodowy, palony, kakaowe kruche ciastka
Piana - wysoka, zwarta, dość trwała, dłuższy kożuszek, zostaje na szkle
...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-10-26, 23:05 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment