Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10764

    148 Pszeniczne

    Warka 148 pszeniczne cd

    gotowanie
    • cały chmiel na początku
    wyszło około 29l 11 blg zadane 3068
    cały proces warzenia zajął mi około 5 godz
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10764

      147 pszeniczniak klasztorny

      147 Pszeniczniak Klasztorny przelany na cichą blg spadło do około 2
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10764

        pojawiły się nowe otwieracze z Browaru Anteks nr kat . BAO-02 oraz BAO-03
        Last edited by anteks; 2009-12-02, 22:30.
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10764

          warka 148 Pszeniczne przelane na cichą blg spadło do 2
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10764

            warka 146 pszenica
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
            4 dni burzliwej i do butelek?? To chyba rekord. Napisz jak będzie smakować.
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
            fakt odfermentowało ładnie , a nawet jak na mnie super .
            Poszło w butelki i kega i prawdopodobnie bedzie do spróbowania na Gieldzie
            chyba smakowało , bo piwo zajęło 4 miejsce ,było też do publicznej degustacji z kega
            Last edited by anteks; 2009-12-05, 21:29.
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • przemo70
              † 1970-2019 Piwosz w Raju
              • 2007.05
              • 1501

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
              warka 146 pszenica



              chyba smakowało , bo piwo zajęło 4 miejsce ,było też do publicznej degustacji z kega
              Smakowało smakowało
              Save water, drink beer ...

              http://www.parowozy.com.pl/
              http://www.kamery.wolsztyn.pl/
              https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

              Comment

              • anteks
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10764

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70
                Smakowało smakowało
                zamiast imprezować siedzisz przy kompie
                Tego kega otwarłem .
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10764

                  warka 144 pils

                  warka 144 pils zabutelkowana z dodatkiem cukru 4g/l , blg spadło do 5
                  Mniej książków więcej piwa

                  Comment

                  • Seta
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2002.10
                    • 6964

                    Dajesz tylko 4g/l standardowo, czy obawiasz się że zejdzie nieco z tych 5blg?
                    Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

                    Comment

                    • anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10764

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
                      Dajesz tylko 4g/l standardowo, czy obawiasz się że zejdzie nieco z tych 5blg?
                      przepraszam nastąpić pomyłem zeszło do 4blg
                      Ilość cukru liczyłem kalkulatorem i wyszło mi 5g/l , ale zauważyłem że podaje on większe ilości więc dałem 4g/l
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • anteks
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10764

                        warka 144 pils

                        warka 144 pils 2 część warki ( 20 l )poszła do kega cukru 3g/l , blg nie mierzyłem
                        Last edited by anteks; 2009-12-12, 22:05.
                        Mniej książków więcej piwa

                        Comment

                        • anteks
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2003.08
                          • 10764

                          Warka 149 pils

                          warka 149 pils warzony dekokcyjnie
                          skład
                          • pilzneński 8200g
                          • melanoidowy 100g
                          • Hallertau Hersbruecker 100g
                          • Lubelski 50g
                          zacieranie
                          • słody wsypane do wody temp ustalona na 62°C 15 min
                          • około 1/3 do dekokcji 72°C -15 min
                          • gotowanie 10 min
                          • wlanie do zacieru głównego temp 72°C - 30 min
                          gotowanie 70 min
                          • na początku Hallertau Hersbruecker 100g
                          • po 55 min Lubelski
                          wyszło 45l 12 blg zadane W34/70
                          Mniej książków więcej piwa

                          Comment

                          • anteks
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10764

                            koniec roku czas inwentury
                            różnych słodów w magazynie około 190kg
                            chmielu ponad 2 kg
                            do lata spokojnie wystarczy
                            Mniej książków więcej piwa

                            Comment

                            • anteks
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2003.08
                              • 10764

                              warka 149 pils

                              Warka 149 Pils przelana na cicha blg 3
                              Mniej książków więcej piwa

                              Comment

                              • anteks
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2003.08
                                • 10764

                                150 pils

                                warka 150 Pils
                                skład
                                • pilzneński - 8000g
                                • lubelski- 150g

                                teraz zacieranie -tradycyjnie dekokcyjne
                                Mniej książków więcej piwa

                                Comment

                                Przetwarzanie...