Dlaczego trzymasz w takiej niskiej temp. tak chcesz czy musisz?
Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile -
Warka 153 Monachijskie Ciemne
Warka 153 Monachijskie Ciemne
skład
- monachijski - 2500g
- monachijski II - 2500g
- biscut - 200g
- lubelski szyszka 70g
- słody wsypane temp ustalona 55°C
- około 1/3 do dekokcji 72°C 15 min
- gotowanie 20 min
- wlanie do zacieru głównego , ustalenie temp na 62°C
- 5l do dekokcji - gotowanie 30 min
- wlanie do zacieru głównego 40 min
- na początku 40g Lubelski szyszka
- 45' 30g Lubelski szyszka
Mniej książków więcej piwaComment
-
O, ktoś mi pozazdrościłŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Warka 155 Grodzisz
Warka 155 Grodzisz warzona 16.02.10
skład
- wędzony steinbach 1500g
- pszeniczny 1500g
- marynka szyszka 15g
- lubelski szyszka 20g
- 50 °C - 15 min
- 62°C - 30 min
- 72°C - 40 min
- na początku marynka
- po 45' lubelski
Mniej książków więcej piwaComment
-
Mniej książków więcej piwaComment
-
Warka 156 Pils
Warka 156 pils warzona 19.02.10
skład
- pilzneński 8500g
- Marynka szyszka 50g
- Lubelski szyszka 60g
)
gotowanie - 70 min- na początku Marynka
- w 55 ' Lubelski
zadane- jeden fermentor W34/70
- drugi fermentor 2000 Budvar
Mniej książków więcej piwaComment
Related Topics
Collapse
-
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w
XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem... -
Zapewne duża część userów pamięta, że lubię dynię w piwie (lub piwo w dyni, bo i to robiłem). Po paru latach posuchy festiwalowej musiałem sprawdzić jak obecnie piwowarzy podeszli do tematu piwa dyniowego. Wielu pamięta takie z początku fali kraftu, po tym jak grzyby po deszczu...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-11-29, 13:43 -
-
To piwo ma już swój wątek, ale od 2019 warzą już u siebie a nie kontraktowo:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...adour-speciale
Browar umieszczony jest w dawnej cegielni w miejscowości Sint-Gillis-Waas we Flandrii...-
Channel: Belgia
-
-
Kraftowy browar z wiedeńskiej dzielnicy Liesing, który warzy od 2016 r. w historycznym budynku dawnej fabryki fortepianów.
IPA, 13% ekstr.
5,6% alk.
Chmiele: Citra i Mosaic
https://www.100blumen.at/
Aromat - na początek cytrusy, potem wyraźniejsze...-
Channel: Austria
2024-11-10, 00:28 -
-
Ekstr. 12%
Alk. 4,7%
Przedziwne parametry. Klasyczne alty bywają mocniejsze, a co dopier sticke, które mają być mocniejsze...
Aromat- słodowy, palony, kakaowe kruche ciastka
Piana - wysoka, zwarta, dość trwała, dłuższy kożuszek, zostaje na szkle
...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-10-26, 23:05 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment