Dlaczego trzymasz w takiej niskiej temp. tak chcesz czy musisz?
Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile -
Warka 153 Monachijskie Ciemne
Warka 153 Monachijskie Ciemne
skład
- monachijski - 2500g
- monachijski II - 2500g
- biscut - 200g
- lubelski szyszka 70g
- słody wsypane temp ustalona 55°C
- około 1/3 do dekokcji 72°C 15 min
- gotowanie 20 min
- wlanie do zacieru głównego , ustalenie temp na 62°C
- 5l do dekokcji - gotowanie 30 min
- wlanie do zacieru głównego 40 min
- na początku 40g Lubelski szyszka
- 45' 30g Lubelski szyszka
Mniej książków więcej piwaComment
-
O, ktoś mi pozazdrościłŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Warka 155 Grodzisz
Warka 155 Grodzisz warzona 16.02.10
skład
- wędzony steinbach 1500g
- pszeniczny 1500g
- marynka szyszka 15g
- lubelski szyszka 20g
- 50 °C - 15 min
- 62°C - 30 min
- 72°C - 40 min
- na początku marynka
- po 45' lubelski
Mniej książków więcej piwaComment
-
...a czym drożdżysz grodzysza? Szwabami jakimiś?Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
Mniej książków więcej piwaComment
-
Warka 156 Pils
Warka 156 pils warzona 19.02.10
skład
- pilzneński 8500g
- Marynka szyszka 50g
- Lubelski szyszka 60g
gotowanie - 70 min- na początku Marynka
- w 55 ' Lubelski
zadane- jeden fermentor W34/70
- drugi fermentor 2000 Budvar
Mniej książków więcej piwaComment
Comment