Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10764

    Warka 155 Grodzisz

    Warka 155 Grodzisz zlana na cichą , blg 2
    Strasznie mętne
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10764

      warka 157 Pils

      warka 157 pils troche udziwniony bo bez dekokcji

      skład
      • pilzneński 7500g
      • carahell 500g
      • marynka szyszka 50g
      • lubelski szyszka 60g
      zacieranie
      • 62°C - 40 min
      • 72­°C - 40 min
      gotowanie 90 min
      • 0' Marynka
      • 75' Lubelski
      wyszło około 47l 12 blg zadane gęstwą W34/70
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10764

        Warka 150 pils i 151 pils

        Warka 150 i 151 rozlana z dodatkiem cukru 3g/l
        Last edited by anteks; 2010-02-28, 22:39.
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10764

          153 Munich Dunkiel

          Warka 153 Munich Dunkiel zabutelkowana z dodatkiem cukru 5g/l , blg spadło do 4
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10764

            Warka 154 Porter Bałtycki

            Warka 154 Porter zlana na cichą , blg 7
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10764

              warka 159 pils

              warka 159 pils warzona 11.03.10
              skład
              • Pilzneński 8000g
              • carapils 500g
              • marynka szyszka 60g
              • lubelski szyszka 50g
              • lubelski granulat 50g
              zacieranie
              • 64°C - 60 min
              • 72°C - 60 min
              gotowanie 70 min
              • 0' cala marynka
              • 55' cały lubelski
              wyszło około 46l 12,5 blg
              zadane
              159A W34/70
              159B Budwar Lager
              Mniej książków więcej piwa

              Comment

              • anteks
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10764

                Warka 160 Patrykowy Pils

                Warka 160 Patrykowy Pils warzona 17.03.10
                skład
                • Pilzneński 4000g
                • carapils200g
                • Marynka szyszka 30g
                • Saaz granulat 30g
                zacieranie
                • 62°C - część zacieru odlana do dekokcji
                • podgrzana go 72°C - 15 min przerwy
                • gotowanie 10min
                • wlana do zacieru głównego temp ustalona 72°C - 30 min
                Gotowanie 70min
                • 0' marynka
                • 55' saaz
                wyszlo około 20l 12,5blg zadane W34/70
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10764

                  Warka 161 Szkocki piWES

                  Warka 161 Szkocki Piwes warzone 18.03.10
                  skład - piWES Domowe Jasne
                  Uwarzone w celu rozruszania drożdzy 1728 scotisch
                  Mniej książków więcej piwa

                  Comment

                  • anteks
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10764

                    162 Monachijskie jasne

                    warka 162 Monachijskie Jasne warzona 24.03.10

                    skład
                    • pilzneński 6000g
                    • monachijski 2000g
                    • lubelski szyszka 110g
                    zacieranie
                    • 55 °C - 10 min
                    • 62 °C - część gęstego go dekokcji
                    • część do dekokcji 72°C -15 min , gotowanie 10 min
                    • wlanie do zacieru głównego 72°C - 30 min
                    gotowanie 70 min
                    0' - lubelski 80g
                    50' - lubelski 30g

                    Wyszło 47l 12,5 blg zadane W34/70
                    Mniej książków więcej piwa

                    Comment

                    • anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10764

                      Warka 154 Porter Bałtycki

                      warka 154 Porter zabutelkowana z dodatkiem cukru 4g/l
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • anteks
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10764

                        Warka 157 pils

                        Warka 157 Pils zabutelkowana z dodatkiem cukru 4g/l , blg 4
                        Mniej książków więcej piwa

                        Comment

                        • anteks
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2003.08
                          • 10764

                          Warka 158 BBA

                          Warka 158 BBA Warzona 03.03.2010
                          skład
                          - pilzneński 4000g
                          - carapils 300g
                          - biscut 100g
                          - cararoma 100g
                          - cukier 450g
                          - Marynka 20g
                          - Lubelski 20g
                          zacieranie
                          - 60°C - 30 min
                          - 72°C - 40 min


                          Gotowanie 70 min
                          - 0' Marynka
                          - 50' Lubelski
                          Wyszło 20l 17 blg , zadane WLP 400
                          23.03.10 zabutelkowane z dodatkiem cukru 5g/l , blg końcowe 5

                          Piwo zajęło I miejsce w 1 Konkursie o Puchar Piwo.org w kategorii
                          Belgian Blond Ale
                          Last edited by anteks; 2010-04-19, 16:32.
                          Mniej książków więcej piwa

                          Comment

                          • anteks
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10764

                            Warka 167 Grodzisz

                            Warka 167 Grodzisz
                            po krótkiej przerwie w warzeniu browar rusza
                            Skład
                            • Wędzony CastleMalting 2500g
                            • pszeniczny 2000g
                            zacieranie
                            • 55°C - 15 min
                            • 62°C - 15 min
                            • 72°C - 45 min
                            Mniej książków więcej piwa

                            Comment

                            • anteks
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2003.08
                              • 10764

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
                              Warka 161 Szkocki Piwes warzone 18.03.10
                              skład - piWES Domowe Jasne
                              Uwarzone w celu rozruszania drożdzy 1728 scotisch
                              I tym sposobem to piwo zajęło I miejsce w Kategorii polotmawe z ekstraktów I miejsce w konkursie na Słowacji
                              Mniej książków więcej piwa

                              Comment

                              • mwa
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2003.01
                                • 5071

                                Gratulacje Anteks !
                                Tak dalej trzymaj formę.
                                Pozdrawiam Cię !!!!

                                Comment

                                Przetwarzanie...