Zaloguj lub dołącz
Logging in...
Zapamiętać?
Zaloguj
Or
Dołącz
Zapomniane hasło lub nazwa Użytkownika?
Zaloguj się przez
Facebook
Forum
Sklep
Dziennik Piwny
Browary
Nowe wątki
Dzisiejsze wpisy
Kto i gdzie
BrowarBizony
Wydarzenia
Home
Forum
Piwo
Browarnictwo amatorskie
Twoje warzenie
Anteks piwowarzy
Collapse
X
Collapse
Posty
Ostatnia aktywność
Photos
Strona
z
93
Filtruj
Czas
Wszystkie
Dzisiaj
Ostatni tydzień
Ostatni miesiąc
Pokaż
Wszystko
Tylko dyskusje
Tylko zdjęcia
Tylko filmy
Tylko linki
Tylko ankiety
Tylko wydarzenia
Filtered by:
Clear All
new posts
Previous
1
4
44
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
64
93
template
Nast.
anteks
Generał Wszelkich Fermentacji
🥛
🥛
🥛
Rejestracja:
2003.08
Posty:
10764
Share
Tweet
#796
2010-02-22, 14:01
Warka 155 Grodzisz
Warka 155 Grodzisz
zlana na cichą , blg 2
Strasznie mętne
Mniej książków więcej piwa
Comment
Wiadomość
Anuluj
anteks
Generał Wszelkich Fermentacji
🥛
🥛
🥛
Rejestracja:
2003.08
Posty:
10764
Share
Tweet
#797
2010-02-25, 22:08
warka 157 Pils
warka 157 pils
troche udziwniony bo bez dekokcji
skład
pilzneński 7500g
carahell 500g
marynka szyszka 50g
lubelski szyszka 60g
zacieranie
62°C - 40 min
72°C - 40 min
gotowanie
90 min
0' Marynka
75' Lubelski
wyszło około 47l 12 blg zadane gęstwą W34/70
Mniej książków więcej piwa
Comment
Wiadomość
Anuluj
anteks
Generał Wszelkich Fermentacji
🥛
🥛
🥛
Rejestracja:
2003.08
Posty:
10764
Share
Tweet
#798
2010-02-28, 21:38
Warka 150 pils i 151 pils
Warka 150 i 151 rozlana z dodatkiem cukru 3g/l
Last edited by
anteks
;
2010-02-28, 21:39
.
Mniej książków więcej piwa
Comment
Wiadomość
Anuluj
anteks
Generał Wszelkich Fermentacji
🥛
🥛
🥛
Rejestracja:
2003.08
Posty:
10764
Share
Tweet
#799
2010-03-05, 23:13
153 Munich Dunkiel
Warka 153 Munich Dunkiel
zabutelkowana z dodatkiem cukru 5g/l , blg spadło do 4
Mniej książków więcej piwa
Comment
Wiadomość
Anuluj
anteks
Generał Wszelkich Fermentacji
🥛
🥛
🥛
Rejestracja:
2003.08
Posty:
10764
Share
Tweet
#800
2010-03-05, 23:13
Warka 154 Porter Bałtycki
Warka 154 Porter
zlana na cichą , blg 7
Mniej książków więcej piwa
Comment
Wiadomość
Anuluj
anteks
Generał Wszelkich Fermentacji
🥛
🥛
🥛
Rejestracja:
2003.08
Posty:
10764
Share
Tweet
#801
2010-03-12, 13:34
warka 159 pils
warka 159 pils
warzona 11.03.10
skład
Pilzneński 8000g
carapils 500g
marynka szyszka 60g
lubelski szyszka 50g
lubelski granulat 50g
zacieranie
64°C - 60 min
72°C - 60 min
gotowanie
70 min
0' cala marynka
55' cały lubelski
wyszło około 46l 12,5 blg
zadane
159A W34/70
159B Budwar Lager
Mniej książków więcej piwa
Comment
Wiadomość
Anuluj
anteks
Generał Wszelkich Fermentacji
🥛
🥛
🥛
Rejestracja:
2003.08
Posty:
10764
Share
Tweet
#802
2010-03-18, 21:27
Warka 160 Patrykowy Pils
Warka 160 Patrykowy Pils
warzona 17.03.10
skład
Pilzneński 4000g
carapils200g
Marynka szyszka 30g
Saaz granulat 30g
zacieranie
62°C - część zacieru odlana do dekokcji
podgrzana go 72°C - 15 min przerwy
gotowanie 10min
wlana do zacieru głównego temp ustalona 72°C - 30 min
Gotowanie
70min
0' marynka
55' saaz
wyszlo około 20l 12,5blg zadane W34/70
Mniej książków więcej piwa
Comment
Wiadomość
Anuluj
anteks
Generał Wszelkich Fermentacji
🥛
🥛
🥛
Rejestracja:
2003.08
Posty:
10764
Share
Tweet
#803
2010-03-18, 21:29
Warka 161 Szkocki piWES
Warka 161 Szkocki Piwes
warzone 18.03.10
skład - piWES Domowe Jasne
Uwarzone w celu rozruszania drożdzy 1728 scotisch
Mniej książków więcej piwa
Comment
Wiadomość
Anuluj
anteks
Generał Wszelkich Fermentacji
🥛
🥛
🥛
Rejestracja:
2003.08
Posty:
10764
Share
Tweet
#804
2010-03-24, 22:10
162 Monachijskie jasne
warka 162 Monachijskie Jasne
warzona 24.03.10
skład
pilzneński 6000g
monachijski 2000g
lubelski szyszka 110g
zacieranie
55 °C - 10 min
62 °C - część gęstego go dekokcji
część do dekokcji 72°C -15 min , gotowanie 10 min
wlanie do zacieru głównego 72°C - 30 min
gotowanie
70 min
0' - lubelski 80g
50' - lubelski 30g
Wyszło 47l 12,5 blg zadane W34/70
Mniej książków więcej piwa
Comment
Wiadomość
Anuluj
anteks
Generał Wszelkich Fermentacji
🥛
🥛
🥛
Rejestracja:
2003.08
Posty:
10764
Share
Tweet
#805
2010-03-27, 21:58
Warka 154 Porter Bałtycki
warka 154 Porter
zabutelkowana z dodatkiem cukru 4g/l
Mniej książków więcej piwa
Comment
Wiadomość
Anuluj
anteks
Generał Wszelkich Fermentacji
🥛
🥛
🥛
Rejestracja:
2003.08
Posty:
10764
Share
Tweet
#806
2010-03-30, 14:16
Warka 157 pils
Warka 157 Pils
zabutelkowana z dodatkiem cukru 4g/l , blg 4
Mniej książków więcej piwa
Comment
Wiadomość
Anuluj
anteks
Generał Wszelkich Fermentacji
🥛
🥛
🥛
Rejestracja:
2003.08
Posty:
10764
Share
Tweet
#807
2010-04-19, 15:32
Warka 158 BBA
Warka 158 BBA Warzona 03.03.2010
skład
- pilzneński 4000g
- carapils 300g
- biscut 100g
- cararoma 100g
- cukier 450g
- Marynka 20g
- Lubelski 20g
zacieranie
- 60°C - 30 min
- 72°C - 40 min
Gotowanie 70 min
- 0' Marynka
- 50' Lubelski
Wyszło 20l 17 blg , zadane WLP 400
23.03.10 zabutelkowane z dodatkiem cukru 5g/l , blg końcowe 5
Piwo zajęło I miejsce w 1 Konkursie o Puchar Piwo.org w kategorii
Belgian Blond Ale
Last edited by
anteks
;
2010-04-19, 15:32
.
Mniej książków więcej piwa
Comment
Wiadomość
Anuluj
anteks
Generał Wszelkich Fermentacji
🥛
🥛
🥛
Rejestracja:
2003.08
Posty:
10764
Share
Tweet
#808
2010-05-25, 16:55
Warka 167 Grodzisz
Warka 167 Grodzisz
po krótkiej przerwie w warzeniu browar rusza
Skład
Wędzony
CastleMalting 2500g
pszeniczny 2000g
zacieranie
55°C - 15 min
62°C - 15 min
72°C - 45 min
Mniej książków więcej piwa
Comment
Wiadomość
Anuluj
anteks
Generał Wszelkich Fermentacji
🥛
🥛
🥛
Rejestracja:
2003.08
Posty:
10764
Share
Tweet
#809
2010-05-28, 21:12
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika
anteks
Warka 161 Szkocki Piwes
warzone 18.03.10
skład - piWES Domowe Jasne
Uwarzone w celu rozruszania drożdzy 1728 scotisch
I tym sposobem to piwo zajęło I miejsce w Kategorii polotmawe z ekstraktów I miejsce w konkursie na Słowacji
Mniej książków więcej piwa
Comment
Wiadomość
Anuluj
mwa
Pułkownik Chmielowy Ekspert
Rejestracja:
2003.01
Posty:
5071
Share
Tweet
#810
2010-05-28, 22:07
Gratulacje Anteks !
Tak dalej trzymaj formę.
Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
Wiadomość
Anuluj
Previous
1
4
44
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
64
93
template
Nast.
Przetwarzanie...
Tak
Nie
OK
OK
Anuluj
😀
😂
🥰
😘
🤢
😎
😞
😡
👍
👎
☕
Comment