Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
Comment
-
Comment
-
Gratulacje! Dzięki wizycie na warsztatach w Leśnicy miałem przyjemność otrzymania butelki "Szkockiego Piwesa".Piwko(uwarzone z puszki) bardzo dobre,ładnie nagazowane.Jeszcze raz gratuluję i WIELKIE dzieki za piwko.mb WOSComment
-
No się Waść opuściłeś w zapiskach - skandal!Comment
-
176 tripel
warka 176 tripel warzona 08.09.10
skład
- pilzneński 5000g
- orkiszowy 300g
- carabelg 300g
- marynka granulat 20g
- saaz granulat 10g
- cukier 1000g
- 80 min w 70-65°C
- 0' marynka
- 45' saaz oraz cukier
Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2010-09-13, 21:16.Mniej książków więcej piwaComment
-
warka 177 stout
177 stout czekoladowy 14.09.10 ( zainspirowana recepturą Czesa z książki Znakomite Piwa )
pilzneński 4000g
monachijski 400g
wędzony 200g
pszeniczny 200g
caramunich III 200g
jęczmień palony 250g
czekoladowy 200g
orkiszowy 200g
marynka granulat 50g
lubelski szyszka 30g
Zacieranie
68°C - 80 min
gotowanie 70 min
- 10' marynka
- 50' lubelski- zadane S-04 15blg 24 l
Mniej książków więcej piwaComment
-
Podstawka
Kolejny gadżecik z mojego browaru
Mniej książków więcej piwaComment
-
warka 178 Pszeniczne
Warka 178 Pszeniczne warzona 20.09.10
skład
- Pszeniczny 2800g
- Pilzneński 1300g
-Lubelski granulat 30g
Zacieranie
- 44°C 15 min
- 70-68°C - 70 min
Gotowanie 70 min
- cały chmiel na początku
zadana 3068 12 blg
dzisiaj przelana na cichą blg 3Mniej książków więcej piwaComment
-
warka 176 tripel warzona 08.09.10
skład
- pilzneński 5000g
- orkiszowy 300g
- carabelg 300g
- marynka granulat 20g
- saaz granulat 10g
- cukier 1000g
- 80 min w 70-65°C
- 0' marynka
- 45' saaz oraz cukier
Tripla chmieli sie na aromat?
Pytam, bo mam zamiar uwarzyc Tripla na drożdżach Wyeast 1214 AbbeyComment
Related Topics
Collapse
-
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w
XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem... -
Zapewne duża część userów pamięta, że lubię dynię w piwie (lub piwo w dyni, bo i to robiłem). Po paru latach posuchy festiwalowej musiałem sprawdzić jak obecnie piwowarzy podeszli do tematu piwa dyniowego. Wielu pamięta takie z początku fali kraftu, po tym jak grzyby po deszczu...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-11-29, 13:43 -
-
To piwo ma już swój wątek, ale od 2019 warzą już u siebie a nie kontraktowo:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...adour-speciale
Browar umieszczony jest w dawnej cegielni w miejscowości Sint-Gillis-Waas we Flandrii...-
Channel: Belgia
-
-
Kraftowy browar z wiedeńskiej dzielnicy Liesing, który warzy od 2016 r. w historycznym budynku dawnej fabryki fortepianów.
IPA, 13% ekstr.
5,6% alk.
Chmiele: Citra i Mosaic
https://www.100blumen.at/
Aromat - na początek cytrusy, potem wyraźniejsze...-
Channel: Austria
2024-11-10, 00:28 -
-
Ekstr. 12%
Alk. 4,7%
Przedziwne parametry. Klasyczne alty bywają mocniejsze, a co dopier sticke, które mają być mocniejsze...
Aromat- słodowy, palony, kakaowe kruche ciastka
Piana - wysoka, zwarta, dość trwała, dłuższy kożuszek, zostaje na szkle
...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-10-26, 23:05 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment