Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10764

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa
    Gratulacje Anteks !
    Tak dalej trzymaj formę.
    A no trzymam , w zeszłym roku 2 pierwsze miejsca i w tym też ( ale bez grand championa )
    Last edited by anteks; 2010-05-28, 22:09.
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • mwa
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2003.01
      • 5071

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
      A no trzymam , w zeszłym roku 2 pierwsze miejsca i w tym też ( ale bez grand championa )
      Na razie bez. Jeszcze tylko Częstochowa potem Żywiec i powtórka z Grodzisza. Ale to jeszcze za wcześnie - będę trzymał kciuki.
      Pozdrawiam Cię !!!!

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10764

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa
        Na razie bez. Jeszcze tylko Częstochowa potem Żywiec i powtórka z Grodzisza. Ale to jeszcze za wcześnie - będę trzymał kciuki.
        Idąc dalej , jeszcze Praga , Malbork i Poznań
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • woosaa
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2005.07
          • 1553

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
          I tym sposobem to piwo zajęło I miejsce w Kategorii polotmawe z ekstraktów I miejsce w konkursie na Słowacji

          Gratulacje! Dzięki wizycie na warsztatach w Leśnicy miałem przyjemność otrzymania butelki "Szkockiego Piwesa".Piwko(uwarzone z puszki) bardzo dobre,ładnie nagazowane.Jeszcze raz gratuluję i WIELKIE dzieki za piwko.
          mb WOS

          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10764

            Dobra , czas zaprłnić pustkę w zapiskach
            wczoraj warka 176 Tripel . Jutro szczegóły
            Last edited by anteks; 2010-09-09, 18:26.
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

              No się Waść opuściłeś w zapiskach - skandal!
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

              www.wrowar.com.pl



              Comment

              • anteks
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10764

                Nie tylko w zapiskach
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10764

                  176 tripel

                  warka 176 tripel warzona 08.09.10
                  skład
                  • pilzneński 5000g
                  • orkiszowy 300g
                  • carabelg 300g
                  • marynka granulat 20g
                  • saaz granulat 10g
                  • cukier 1000g
                  zacieranie
                  • 80 min w 70-65°C
                  Gotowanie 60 min
                  • 0' marynka
                  • 45' saaz oraz cukier
                  Wyszło około 23l 19,5 blg. Zadane THG
                  Last edited by anteks; 2010-09-13, 21:16.
                  Mniej książków więcej piwa

                  Comment

                  • anteks
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10764

                    176 tripel

                    Tripel zlany na cichą , blg około 4
                    Mniej książków więcej piwa

                    Comment

                    • anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10764

                      warka 177 stout

                      177 stout czekoladowy 14.09.10 ( zainspirowana recepturą Czesa z książki Znakomite Piwa )
                      pilzneński 4000g
                      monachijski 400g
                      wędzony 200g
                      pszeniczny 200g
                      caramunich III 200g
                      jęczmień palony 250g
                      czekoladowy 200g
                      orkiszowy 200g
                      marynka granulat 50g
                      lubelski szyszka 30g
                      Zacieranie
                      68°C - 80 min

                      gotowanie 70 min
                      - 10' marynka
                      - 50' lubelski
                      • zadane S-04 15blg 24 l
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • anteks
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10764

                        Podstawka

                        Kolejny gadżecik z mojego browaru
                        Mniej książków więcej piwa

                        Comment

                        • e-prezes
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19258

                          Re: warka 177 stout

                          A czekolady nie dodawałeś?

                          Comment

                          • anteks
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10764

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                            A czekolady nie dodawałeś?
                            Czytałem
                            Mniej książków więcej piwa

                            Comment

                            • anteks
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2003.08
                              • 10764

                              warka 178 Pszeniczne

                              Warka 178 Pszeniczne warzona 20.09.10
                              skład
                              - Pszeniczny 2800g
                              - Pilzneński 1300g
                              -Lubelski granulat 30g

                              Zacieranie
                              - 44°C 15 min
                              - 70-68°C - 70 min

                              Gotowanie 70 min
                              - cały chmiel na początku
                              zadana 3068 12 blg
                              dzisiaj przelana na cichą blg 3
                              Mniej książków więcej piwa

                              Comment

                              • Robert13
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2010.04
                                • 899

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
                                warka 176 tripel warzona 08.09.10
                                skład
                                • pilzneński 5000g
                                • orkiszowy 300g
                                • carabelg 300g
                                • marynka granulat 20g
                                • saaz granulat 10g
                                • cukier 1000g
                                zacieranie
                                • 80 min w 70-65°C
                                Gotowanie 60 min
                                • 0' marynka
                                • 45' saaz oraz cukier
                                Wyszło około 23l 19,5 blg. Zadane THG
                                Czemu tak mało chmielu?
                                Tripla chmieli sie na aromat?

                                Pytam, bo mam zamiar uwarzyc Tripla na drożdżach Wyeast 1214 Abbey

                                Comment

                                Przetwarzanie...