Warka 323 Porter
Warka 323
Dzisiaj testowy porterek
Wiedeński 3kg
Monachijski 3kg
Pilzneński 2kg
Special B 0,5kg
Special W 0,5kg
Biscut 0,5kg
Cararoma 0.5kg
Palony 0,5kg
Marynka 30g
Lubelski 30g
Zacierane w Royalu na 2 razy
65'C 60 min
- Pilzneński 2kg
- Monacjijski 1kg
- Wiedeński 1kg
Wyszło 20l 12blg i w tym zacierana następna
- Wiedeński 2kg
-Monachijski 2kg
Special B 0,5kg
Special W 0,5kg
Biscut 0,5kg
Cararoma 0.5kg
62'C 30min
72'C 30min
78'C 10 min- dodany palony
gotowanie 60min
0' 30g Marynki
55' 30g Lubelski
Wyszło około 25l 22blg
zadane gęstwą W34/70
Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
Warka 320
Grodziskie
Pszeniczny Grodziski 3kg
marynka 15g
Lomik 30g
Grodzie Dębowe
Zacieranie w Royalu
62'C 30min
72'C 30min
78'C 10min
gotowanie 60min
0' Marynka
45' Lomik
Żadnych problemów przy zacieraniu/filtracji pomimo 100% pszenicyOstatnia zmiana dokonana przez anteks; 2020-01-22, 00:18.
Leave a comment:
-
-
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziTaki eksperyment
Zacierana ipka, odlane gęste i wygotowane z 19 do 31blg
Leave a comment:
-
-
Taki eksperyment
Zacierana ipka, odlane gęste i wygotowane z 19 do 31blg
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzisylwestrowe szaleństwo
Leave a comment:
-
-
warka 318
Wczoraj był płodny dzień
Warka 318 NZPA v2.0
skład
Pale Ale 5000g
Neslon Sauvin 80g
Zacieranie Royal
65'C 60min
78'C 10min
Gotowanie 60'
30g 30min
50g w chodzeniu
Leave a comment:
-
-
warka 317
warka 317 NZPA 17.10.19
Pale Ale 5500g
Rakau 80g
Zacieranie Royal
- 65'C 60min
- 78'C 10min
Gotowanie 60'
50g 30min
30g w chłodzeniu
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziNie rozumiem tego znaku zapytania za słowem sklep Drożdże leżakują w chłodni, pakujemy w ochronne opakowanie i z chłodziwem jadą w świat...
Leave a comment:
-
-
Nie rozumiem tego znaku zapytania za słowem sklep Drożdże leżakują w chłodni, pakujemy w ochronne opakowanie i z chłodziwem jadą w świat...
Leave a comment:
-
Leave a comment: