Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • anteks
    replied
    Warka 323 Porter

    Warka 323

    Dzisiaj testowy porterek
    Wiedeński 3kg
    Monachijski 3kg
    Pilzneński 2kg
    Special B 0,5kg
    Special W 0,5kg
    Biscut 0,5kg
    Cararoma 0.5kg
    Palony 0,5kg
    Marynka 30g
    Lubelski 30g

    Zacierane w Royalu na 2 razy
    65'C 60 min
    - Pilzneński 2kg
    - Monacjijski 1kg
    - Wiedeński 1kg
    Wyszło 20l 12blg i w tym zacierana następna
    - Wiedeński 2kg
    -Monachijski 2kg
    Special B 0,5kg
    Special W 0,5kg
    Biscut 0,5kg
    Cararoma 0.5kg
    62'C 30min
    72'C 30min
    78'C 10 min- dodany palony
    gotowanie 60min

    0' 30g Marynki
    55' 30g Lubelski
    Wyszło około 25l 22blg
    zadane gęstwą W34/70
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2020-02-03, 21:06.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 320
    Grodziskie
    Pszeniczny Grodziski 3kg
    marynka 15g
    Lomik 30g
    Grodzie Dębowe


    Zacieranie w Royalu
    62'C 30min
    72'C 30min
    78'C 10min


    gotowanie 60min
    0' Marynka
    45' Lomik
    Żadnych problemów przy zacieraniu/filtracji pomimo 100% pszenicy
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2020-01-22, 00:18.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    dzisiaj nie o warzeniu
    Aukcja dla WOŚP

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    było srogo, będzie cienko
    Attached Files

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Mała sauna w garażu była

    Leave a comment:


  • ART
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Taki eksperyment
    Zacierana ipka, odlane gęste i wygotowane z 19 do 31blg
    woda nie spływała po ścianach?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Taki eksperyment
    Zacierana ipka, odlane gęste i wygotowane z 19 do 31blg

    Leave a comment:


  • Radek70
    replied
    no własnie...!!! Jak???

    Leave a comment:


  • ART
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    sylwestrowe szaleństwo
    Z czego tyle wycisnąłeś?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    sylwestrowe szaleństwo
    Attached Files

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 318

    Wczoraj był płodny dzień
    Warka 318 NZPA v2.0
    skład
    Pale Ale 5000g
    Neslon Sauvin 80g
    Zacieranie Royal
    65'C 60min
    78'C 10min
    Gotowanie 60'
    30g 30min
    50g w chodzeniu

    Leave a comment:


  • sredstvom
    replied
    Kiedy Ty to wszystko pijesz, chlopie?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 317

    warka 317 NZPA 17.10.19
    Pale Ale 5500g
    Rakau 80g
    Zacieranie Royal
    - 65'C 60min
    - 78'C 10min
    Gotowanie 60'
    50g 30min
    30g w chłodzeniu

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
    Nie rozumiem tego znaku zapytania za słowem sklep Drożdże leżakują w chłodni, pakujemy w ochronne opakowanie i z chłodziwem jadą w świat...
    Nawet chłodziwo dociera zimne

    Leave a comment:


  • ART
    replied
    Nie rozumiem tego znaku zapytania za słowem sklep Drożdże leżakują w chłodni, pakujemy w ochronne opakowanie i z chłodziwem jadą w świat...

    Leave a comment:

Przetwarzanie...