Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
Wyświetlenie odpowiedzi
Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
-
-
W przyszłości, aby nie czekać 2 - 3 doby, wystarczy odpowiednio napowietrzyć brzeczkę, a drożdże same sobie dadzą radę. To, że tobie nie startuje pierwszego dnia, znaczy, że źle natleniasz. Postaraj się nie dorabiać do tego nowej Teorii Stworzenia, tylko zrób, jak inni radzą.
Żeby dobrze natlenić, należy:
- natleniac brzeczkę zimną, nie ciepła lub letnią,
- przelać dwadzieścia razy z wiadra do wiadra z wysokości 1 metra.
Tak robiłem i nie miałem problemów z drożdżami.
Comment
-
-
Mulat miesiąc czasu fermentował, co dla mnie jest jednoznacznym z tym, że w takim przypadku nigdy nie mierze końcowego balingu, bo -jaki by on nie był- jest on ostateczny dla piw 12-13Blg.
PS.
Mulacik otworzył firme doradczą ukierunkowaną na rynki ruskie. Z opalenizny można by go podejrzewać o ciągoty południowe -a i południowe kobiety podobne same wskakują facetowi do lóżka- a tu masz... do ruskiej zimy go ciągnie...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Robert13 Wyświetlenie odpowiedziMulat miesiąc czasu fermentował, co dla mnie jest jednoznacznym z tym, że w takim przypadku nigdy nie mierze końcowego balingu, bo -jaki by on nie był- jest on ostateczny dla piw 12-13Blg.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Robert13 Wyświetlenie odpowiedziMożna, gdy fermentuje się w temperaturze o 1-2 st.C nizszej niz zalecana.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
Comment