Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10764

    Polecam http://browar.biz/artykuly.php?id=148
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10764

      215 Grodzisz

      Warka 215 Grodzisz
      Pierwsza warka w 2012
      Skład
      - Pszeniczny dymiony Weyermann 3000g
      - Marynka 15g
      -Lubelski 20g
      Zacieranie
      - słody wsypane do wody temp 38°C 15,om
      - wlana gorąca woda 52°C 60min
      - dolana gorąca woda 70°C 60min
      Gotowanie 70min
      - 10' Marynka
      - 40min Lubelski
      Last edited by anteks; 2012-01-04, 23:45.
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • hasintus
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2006.07
        • 850

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
        ...
        Skład
        - Pszeniczny dymiony Weyermann 3000g
        - Marynka 15g
        -Lubelski 20g
        ...
        Jak filtracja? Luzik? Jakieś rify?

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10764

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus
          Jak filtracja? Luzik? Jakieś rify?
          Na powierzchni młóta robiło sie chyba błotko i trzeba było co jakiś czas delikatnie warstwę 0,5cm wzruszyć.
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10764

            Warka 216 Stout

            Warka 216 Stout
            Skład
            • Pilzneński 4000g
            • Monachijski 400g
            • Wędzony 200g
            • Pszeniczny 200g
            • Cararoma 200g
            • Pszenica palona 200g
            • Czekoladowy 200g
            • Marynka gran 25g
            • Lubelski gran 40g
            Zacieranie w lodówce turystycznej
            • 120min 70-65°C
            Gotowanie 60min
            • 0' Marynka
            • 50' Lubelski
            Wyszło około 24l 15 blg zadane Safale 04
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • leona
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2009.07
              • 5853

              Pszenica palona daje podobny efekt jak jęczmień czy właśnie chodziło Ci o coś innego?

              Comment

              • anteks
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10764

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
                Pszenica palona daje podobny efekt jak jęczmień czy właśnie chodziło Ci o coś innego?
                Nie wiem, kiedyś takie uwarzyłem a zwycięskiej sie nie zmiania
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10764

                  Warka 217 Birimbirimbir

                  Warka 217 warzona 13.01.2012
                  Skład
                  • Pilzneński 5000g
                  • Marynka gran 20g
                  • Lubelski gran 30g
                  • Birimbirimbir tarty 170g
                  Zacieranie
                  • 62*C 30 min
                  • 72*C 30 min
                  Gotowanie 60 min
                  • 0' Marynka
                  • 50' Lubelski
                  • 55' Birimbirimbir
                  Last edited by anteks; 2012-01-13, 14:49.
                  Mniej książków więcej piwa

                  Comment

                  • anteks
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10764

                    Qurna 13 , pęknięty termometr, zbity spławik
                    Mniej książków więcej piwa

                    Comment

                    • anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10764

                      Warka 217 Stout
                      Przelana na cichą blg około 3
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • anteks
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10764

                        Warka 215 Grodzisz
                        Zlana na cichą blg 1,5
                        Mniej książków więcej piwa

                        Comment

                        • anteks
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2003.08
                          • 10764

                          Warka 215Grodzisz rozlana z dodatkiem 200g cukru
                          Mniej książków więcej piwa

                          Comment

                          • anteks
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10764

                            Warka 216 Stout zabutelkowana z dodatkiem 180g cukru blg 3
                            Mniej książków więcej piwa

                            Comment

                            • anteks
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2003.08
                              • 10764

                              Warka 219 Porter

                              Warka 219 Porter Bałtycki
                              Skład
                              - Wiedeński 3000g
                              - Monachijski 2000g
                              -Pilzneński 1000g
                              - Karmel jasny 500g
                              - jęczmień palony 250g
                              - Cararoma 250g
                              - Marynka gran 25g
                              - Lubelski gran 30g
                              - Ekstrakt jasny WES 1,2kg
                              - Ekstrakt ciemny WES 0,5kg

                              Zacieranie
                              Miało być 120min w 70-65°C ale śruta była bardzo zimna i po wsypaniu do wody było 62°C. 6l wlane do garnka i zagotowane, wlane do zacieru głównego temp 72-66°C -120min

                              Gotowanie 70 min
                              10' Marynka
                              60' Lubelski i ekstrakt
                              Mniej książków więcej piwa

                              Comment

                              • anteks
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2003.08
                                • 10764

                                Warka 217 przelana na cichą blg 3
                                Mniej książków więcej piwa

                                Comment

                                Przetwarzanie...