Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10764

    #76
    no i 8 wareczka już w butelkach piękny kolor i mocny zapach oj będzie się działo po spożyciu
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10764

      #77
      warka nr 9

      co tam temp, warzę dalej
      pilzneński 1,5kg monachijski 1kg karmel ciemny garśc
      i...karmel jasny przez pomyłkę 1,5kg[pomyliłem pilzneńskim ]
      z braku śrutownika rozdrobnione w młynku lecz widzę żę pozostało zbyt wiele całych ziaren zobaczymy co to będzie przy wysładzaniu
      Last edited by anteks; 2004-05-25, 21:18.
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10764

        #78
        marusia ma chyba racje przeniczne po 6 miesiącach jest wyśmienite
        kilka butelek może doczeka 1 roku to będzie uczta
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10764

          #79
          warka nr 8

          co do ciemiaczka to nasycenie kolor i piana znakomite
          Attached Files
          Last edited by anteks; 2004-07-07, 22:50.
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10764

            #80
            warka nr10

            warka nr 10 'jubileuszowe'
            pilzneński 3kg
            monachijski 1kg
            karmel ciemny 0,2kg
            drozdze safale 04
            chmiel 0-30-50
            wyszło 18l - 12,5blg
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10764

              #81
              po 48 godz 4blg ładny zapach i smak daja nadzieje na dobrego ciemniaczka
              Mniej książków więcej piwa

              Comment

              • anteks
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10764

                #82
                mija tydzień blg spadło do 3 więc połowa poszła w butelki a druga część na cichą
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10764

                  #83
                  jubileuszowe w butelkach więc czas na...
                  Mniej książków więcej piwa

                  Comment

                  • anteks
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10764

                    #84
                    anteks napisał(a)
                    jubileuszowe w butelkach więc czas na...
                    ...warkę nr 11
                    Mniej książków więcej piwa

                    Comment

                    • anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10764

                      #85
                      warka nr 11

                      pilzneński - 3 kg
                      monachijski - 0,7kg[reszta]
                      karmel jasny- 1 kg
                      garść karmelu ciemnego
                      troche płatków kukurydzianych
                      drozdze górnej fermentacji z browamatora
                      wyszło wszystkiego 16l 12,5blg
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • anteks
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10764

                        #86
                        warka nr 11

                        tak wyglądało filtrowanie
                        Attached Files
                        Mniej książków więcej piwa

                        Comment

                        • anteks
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2003.08
                          • 10764

                          #87
                          warka nr 11

                          a oto chmielenie
                          Attached Files
                          Mniej książków więcej piwa

                          Comment

                          • anteks
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10764

                            #88
                            warka nr 11

                            fermentacja ruszył po 18godz po trzech dniach wygląda tak
                            Attached Files
                            Mniej książków więcej piwa

                            Comment

                            • anteks
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2003.08
                              • 10764

                              #89
                              po 8 dniach utrzymuje się cały czas 5 blg wiec czas na cichą
                              Mniej książków więcej piwa

                              Comment

                              • anteks
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2003.08
                                • 10764

                                #90
                                warka 12

                                warka 11 leżakuje a tu już gotuję warkę 12
                                pilzneński 2kg
                                karmel jasny 1kg
                                trochę goryczki na początku i aromat pod koniec
                                Last edited by anteks; 2004-10-01, 23:35.
                                Mniej książków więcej piwa

                                Comment

                                Przetwarzanie...