Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • anteks
    replied
    warka 312

    Warka 312
    skład
    -pilzneński 6kg
    - zula 100g


    zacieranie w Royalu
    - 65'C 60min
    - 75'C 10min
    Gotowanie 60min
    - 0' 30g
    - 45' 40g
    - łirpul 30g
    Wyszło 30l 13blg. Zadane Nottingham
    Last edited by anteks; 20-02-2019, 21:16.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666
    anteks, a jak sam gar?
    dopiero 3 warki, cały czas się uczę. Ale jestem zadowolony, duża oszczędność czasu. Programujesz czasy i masz fajrant. Jedyny problem to może być w mocnych piwach
    Last edited by anteks; 11-01-2019, 00:56.

    Leave a comment:


  • pizmak666
    replied
    anteks, a jak sam gar?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 311

    warka 311 testowa
    skład
    -pilzneński 5,5kg
    -marynka 30g
    -zula 30g
    drożdże s189
    Zacieranie i warzenie w nowym garnku Royal
    wyszło 25l 12,5blg

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 300

    Po 3 tyg fermentacji (bez cichej) zlane do butelek. Blg zeszło do 4

    Leave a comment:


  • fidoangel
    replied
    Tja, trzysetna warka...kiedyś to dziesiąta, dwudziesta, pięćdziesiąta była wydarzeniem a setna, to dopiero było coś! Wymyślna receptura, moc-wszechmoc, kapsle w laku maczane a Ty po 299 warkach po prostu pszeniczkę ugotowałeś, będzie koniec świata, musi być

    A tak po prawdzie to gratuluję wytrwałości w tej pięknej pasji.
    Twoje

    Leave a comment:


  • Hanzo
    replied
    Świetny wynik, trzymam kciuki aby piwo również wyszło świetne.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka czysta

    warka nr czysta
    skład
    Pszeniczny 2500g
    Pilzneński 2000g
    Lubelski 30g
    Gwoździe i Banany
    Zacieranie
    44'C 80min
    62'C 20min
    72'C 40min
    78'C 10min
    Gotowanie
    60min cały lubelski

    wyszło 25l12blg. Zadane Gwoździami z terminem 05.17 rozbujanymi na karuzeli

    Spodobało mi sie, w poniedziałek zrobię kolejną :P

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel
    No i co ten, teges, kolego??????????? Rok się kończy a tu wiatr hula
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika macas
    To nawet mnie udało się zamieścić wpis na forum, choć z elektroniką się nie lubię
    A u Ciebie sucho

    pozdrawiam Maciek
    Namówiliście mnie Wrocławskie hejtery , dzisiaj warzenie warki nr 300
    Last edited by anteks; 06-10-2017, 08:53.

    Leave a comment:


  • macas
    replied
    To nawet mnie udało się zamieścić wpis na forum, choć z elektroniką się nie lubię
    A u Ciebie sucho

    pozdrawiam Maciek

    Leave a comment:


  • fidoangel
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    Od nowego roku powrót do warzenia w domu
    No i co ten, teges, kolego??????????? Rok się kończy a tu wiatr hula

    Leave a comment:


  • macas
    replied
    Może jak do Tego "Tyskiego" nie dasz słodu i chmielu to się uda

    pozdrawiam M

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Od nowego roku powrót do warzenia w domu

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Może masz racje

    Leave a comment:


  • fidoangel
    replied
    Wierzysz w recepturę, bo ja bardziej w piwowara
    Receptura to, moim zdaniem, tylko zarys, reszta to warsztat.

    Leave a comment:

Przetwarzanie...