Niestety Pamela dzisiaj leży odłogiem, może jutro?
Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
Warka 244 TESTOWA
Dzisiaj warka testowa. Testowanie nowego sterownika do mojego garnka.
Piwo ala Pils
Skład- Pilzneński 4000g
- Monachijski 500g
- Marynka gran 25g
- Lubelski gran 70g
- 52'C 10min
- 62'C 15min dodane 25g Lubelskiego
- 72'C 45min
- 0' 25g Marynka
- 30' 20g Lubelski
- 55' 25g Lubelski
Mniej książków więcej piwaComment
-
Myślisz, że te amerykany nie pogryzą się z wędzonką i że nie będzie ich za mało.
Ciekaw jestem efektu. Jak byś był na Warsztatach to mam nadzieję na"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
-
-
Z gęstwy.Mocne? Piwo kończy fermentację to chyba drożdże sie nie obraziły . THG po pierwszej szarży też piwowarzy nie wyrzucająMniej książków więcej piwaComment
-
dzisiaj szukając pustych skrzynek trafiłem na pełną skrzynkę tej warki, zabutelkowanej ponad rok temu. Piwo bardzo klarowne, smak zdecydowanie łagodniejszyMniej książków więcej piwaComment
-
Warka 249
Powrót do opisywania
Warka 249 Grodziskie warzona pod koniec czerwca
skład- pilzneński 500g
- pszeniczny wędzony weyermann 2500g
- jęczmienny wędzony od gerdzia garść
- hallertau trad 60g
- 55' 15min
- 62' 15min
- 72' 40min
- 0' 35g Hallertau
- 40' 25 Halertau
Przed rozlewem dodałem 5g żelatyny, piwo pięknie wyklarowane
Mniej książków więcej piwaComment
-
warka 250
11 lipca powstała warka 250 Grodziskie
skład- Pszeniczny wędzony 2500g
- Pilzneński 500g
- Pilzneński wędzony od Gerdzia 500g
- Hallertau gran 70g
- 55' 15min
- 62' 15min
- 72' 40 min
- 0' 40g
- 45' 30g
Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.
Last edited by anteks; 2013-07-30, 01:44.Mniej książków więcej piwaComment
Comment