Anteks jak z nagazowaniem tego poprzedniego grodzisza po zelatynie?
Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
WArka 251
Warka 251 warzona 03.09.13
Skład- Pale Ale 5000g
- Monachijski 500g
- Specjal B 150g
- Amarillo szyszka garść
- Cascade szysz 40g
- Centennial gran 40g
- BRY-97
- 90min 70-65'C- dodane szyszki Amarillo
- 0' Cascacde 40g
- 30' Centennial 20g
- 60' Centennial 20g
Mniej książków więcej piwaComment
-
-
Comment
-
Warka 252 coś w stylu amerykańskim
Skład- Pale Ale Strzegom 5000g
- Pilzneński 500g
- Pszeniczny 500g
- SpecjalB 100g
- Chinoc 20g
- Zeus 20g
- Simonce 50g
- Citra 20g
- Amarillo 20g
- Ahtanum 20g
Gotowanie 60 min- Chinoc 20g 0'
- Zeus 20g 0'
- Simonce 20g 30'
- Citra 20g 20'
- Amarillo 20g 60'
- Simonce 30g 60'
- Ahtanium 20g 60'
Temp w "piwnicy" 16' we wiadrze aż sie gotuje, żrą że obawiam sie o ścianki pojemnikaMniej książków więcej piwaComment
-
Related Topics
Collapse
-
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w
XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem... -
Zapewne duża część userów pamięta, że lubię dynię w piwie (lub piwo w dyni, bo i to robiłem). Po paru latach posuchy festiwalowej musiałem sprawdzić jak obecnie piwowarzy podeszli do tematu piwa dyniowego. Wielu pamięta takie z początku fali kraftu, po tym jak grzyby po deszczu...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-11-29, 13:43 -
-
To piwo ma już swój wątek, ale od 2019 warzą już u siebie a nie kontraktowo:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...adour-speciale
Browar umieszczony jest w dawnej cegielni w miejscowości Sint-Gillis-Waas we Flandrii...-
Channel: Belgia
-
-
Kraftowy browar z wiedeńskiej dzielnicy Liesing, który warzy od 2016 r. w historycznym budynku dawnej fabryki fortepianów.
IPA, 13% ekstr.
5,6% alk.
Chmiele: Citra i Mosaic
https://www.100blumen.at/
Aromat - na początek cytrusy, potem wyraźniejsze...-
Channel: Austria
2024-11-10, 00:28 -
-
Ekstr. 12%
Alk. 4,7%
Przedziwne parametry. Klasyczne alty bywają mocniejsze, a co dopier sticke, które mają być mocniejsze...
Aromat- słodowy, palony, kakaowe kruche ciastka
Piana - wysoka, zwarta, dość trwała, dłuższy kożuszek, zostaje na szkle
...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-10-26, 23:05 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment