Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10782

    #91
    wareczka teraz na balkon aby się przez noc chłodzić
    a rano dodam starter z drozdzy górnej fermentacji z browamatora(starter pracuje bardzo ładnie już od samego południa )
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10782

      #92
      wyszło tego 16l 16blg
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10782

        #93
        warka nr 9

        piwko z warki nr 9
        piwko 4,5 miesiąca od zabutelkowania,piana obfita gazu dużo ale w do przyjęcia mocny karmelowy smak trochę za mocny (za dużo karmelu pomyłka )
        ale bardzo przyjemny ciemniak
        Attached Files
        Last edited by anteks; 2004-10-13, 21:06.
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10782

          #94
          anteks napisał(a)
          wyszło tego 16l 16blg
          zbyt wiele piwa i pisze jak kura
          pazurem ,a później problem z odczytaniem 10l 16blg
          Last edited by anteks; 2004-10-19, 20:02.
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10782

            #95
            warka nr 13

            12 w butelkach więc pora na 13
            pilzneński 3 kg
            red 0,25kg
            płatki kukurydziane 0,25kg
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10782

              #96
              warka nr 13

              wyszło tego dobra 15l-12,5blg
              62*c 40min
              72*c do negatywne próby 40 min ????
              Mniej książków więcej piwa

              Comment

              • anteks
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10782

                #97
                warka nr 13

                niestety drożdże musiała zadać żona gdyż wypadek samochodowy pokrzyżował moje plany (autko do kasacji) WARKA NR13!!!!!!
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10782

                  #98
                  warka nr 13

                  żona ma chyba dobrą rękę do drozdzyków gdyż moje tak nigdy nie wyrosły
                  albo to sprawka samych drożdży (wyeast 1007 german ale)
                  Mniej książków więcej piwa

                  Comment

                  • anteks
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10782

                    #99
                    warka nr 13

                    oto foto
                    Attached Files
                    Mniej książków więcej piwa

                    Comment

                    • anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10782

                      zawsze używałem drożdży suchych ,fermentacja trwała ok 4 dni i po pianie ani śladu,a tu mija 8 blg spadło do 3 ale piany jeszcze ok 2-3 cm
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • anteks
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10782

                        warka nr 13

                        dzisiaj piana wygląda już tak ,niewiem czy to są drozdzyki i trzeba je zebrać na następna warkę ,czy jest to piana i jeszcze czekać, proszę o pomoc
                        oto foto
                        Attached Files
                        Mniej książków więcej piwa

                        Comment

                        • CarlBerg
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2003.09
                          • 968

                          Jeżeli Balling spadł na 3' i nie masz już oznak fermentacji, możesz pokusić się o odzysk drożdży. Zbierz do dobrze wyparzonego słoiczka te "smarki" z wierzchu i zalej odrobiną piwa z fermentora. A piwo przelej na cichą fermentację.
                          Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
                          Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"

                          Comment

                          • peter_1000
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2003.05
                            • 583

                            A mnie się nigdy takie fajne "cóś" nie robi. Jak piwko odfermentuje, drożdżyki zawsze idą sobie spać na dno fermentora. Niezależnie czy to górna czy dolna fermentacja.
                            Przemyski Browar Forteczny oraz wędzarnia

                            Comment

                            • Twilight_Alehouse
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2004.06
                              • 6310

                              Mi pierwszy raz się tak zrobiło - drożdże Wyeast German Ale. Jutro muszę zrobić odzysk i przelać piwo na cichą.

                              Comment

                              • anteks
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2003.08
                                • 10782

                                Twilight_Alehouse napisał(a)
                                ...drożdże Wyeast German Ale. ...
                                moje to też wyeast german ale
                                Mniej książków więcej piwa

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X