Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • fidoangel
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Od nowego roku powrót do warzenia w domu
    No i co ten, teges, kolego??????????? Rok się kończy a tu wiatr hula

    Leave a comment:


  • macas
    replied
    Może jak do Tego "Tyskiego" nie dasz słodu i chmielu to się uda

    pozdrawiam M

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Od nowego roku powrót do warzenia w domu

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Może masz racje

    Leave a comment:


  • fidoangel
    replied
    Wierzysz w recepturę, bo ja bardziej w piwowara
    Receptura to, moim zdaniem, tylko zarys, reszta to warsztat.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Skład
    • Pszeniczny wędzony Weyermann 2500g
    • Pilzneński 500g
    • Marynka 25g
    • Agnus 30g
    • Grodzie Dębowe
    Zacieranie
    • 62'C 10min
    • 72'C 50min

    Gotowanie
    60 min
    • 0' Marynka 25g
    • 55' 30g Angus
    Wyszło 21l 8 blg
    W zeszłym roku wygrało w Grodzisku a w tym po małej modyfikacji okazało sie najlepsze w KPR w Poznaniu

    Leave a comment:


  • leona
    replied
    A propos mgły, to jak przez mgłę pamiętam, że kiedy raczkowałem na tutejszym szacownym forum to nie takie rzeczy jak komputery tyskiego były naśladowane. Np. IPA na jasnym pilzneńskim, monachijskim oraz marynce i lubelskim

    Leave a comment:


  • fidoangel
    replied
    Za 10 lat też może się nie udać, Oni ciągle ulepszają swój "produkt", to jak gonienie mgły...

    A poza tym nie masz takich komputerów aby zrobić tyskacza

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
    Czysta warek to za mało aby podrobić takie miszczoskie piwo, nie dasz rady
    Darku to może na pińcetną? ale to jeszcze z 10 lat w obecnych warunkach będzie trwało
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2016-08-24, 21:22.

    Leave a comment:


  • Rycho_128
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    A na jubieleuszową planuję klon tyskiego niepasteryzowanego chmielonego na zimno
    Nie rób tyskiego, no przecież to piwo jest meganiesmaczne, to już lepiej zrób lecha przynajmniej smaku żadnego nie ma, bez względu na to, czy dobre, czy nie. A chmielenie na zimno i tak nie pomoże, a jak pomoże, to już nie będzie tyskie czy tam inny lech

    Leave a comment:


  • fidoangel
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    A na jubieleuszową planuję klon tyskiego niepasteryzowanego chmielonego na zimno
    Czysta warek to za mało aby podrobić takie miszczoskie piwo, nie dasz rady

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Z chmielem mój błąd
    A na jubieleuszową planuję klon tyskiego niepasteryzowanego chmielonego na zimno

    Leave a comment:


  • Maggyk
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Simonce[/LIST]Wyszło 25l 12 blg
    Simcoe? Czy kolejna nowa odmiana?

    Jakieś specjalne piwo na 300 warkę planujesz?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 299

    Warka 299 PAPA
    skład
    • Pale Ale 5000g
    • Marynka 30g
    • Simonce 30g
    • Citra 30g
    • Danstar Windsor
    Zacieranie 65'C 60min


    Gotowanie 60min
    • 0' Marynka
    • w łirpulu Simonce i Citra
    Wyszło 25l 12 blg

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    W browarze na L na razie lecą górniaki

    Leave a comment:

Przetwarzanie...