Ok dzięki. Skalę znam. Chodziło mi tylko o wygląd samego urządzenia w kontekście zdjęcia które wrzucił Anteks (jak zrobił fotkę odczytu blg na tak małym urządzeniu? ). Koniec OT.
Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dominik_walkowiak Wyświetlenie odpowiedziJak wygląda u Cb procedura dodawania żelatyny? Jakie proporcje?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zywiec79 Wyświetlenie odpowiedziNa pewno nie taki ,bo ten model jest do mierzenia zawartości wody w miodzie ,więc ma skale od 12-30% . Musi mieć skale od 0-32 Brix . Np taki
http://www.ebay.pl/itm/32-BRIX-ATC-W...9900486&_uhb=1
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rowdy Wyświetlenie odpowiedziOk dzięki. Skalę znam. Chodziło mi tylko o wygląd samego urządzenia w kontekście zdjęcia które wrzucił Anteks (jak zrobił fotkę odczytu blg na tak małym urządzeniu? ). Koniec OT.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziWarka 261 IPA warzona 21.02.14Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
263
Warka 263 w stylu IPA
Skład- Pilzneński 5000g
- Monachijski 1000g
- Pszeniczny 500g
- Caraminich III 200g
- Marynka gran 25g
- Centennial gran 25g
- Simonce gran 25g
- Windsor gęstwa
- 0' Marynka
- 30' Centenial
- 60' Simonce
Wyszło około 28l prawie 14blg. Zadane gęstwą WindsorMniej książków więcej piwa
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziWarka 262 pils warzona 27.02.14Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
-
Warka 267 Grodziskie v 1.0
Warka 267 28.04.14
Skład- pszeniczny wędzony 2500g
- wędzony 500g
- Marynka 25g
- Lubelski 50g
- S-04
- 62'C 10 min
- 72' 50 min
- 78' 5 min
- 0' Marynka 25g
- 30' Lubelski 25g
- 50' Lubelski 25g
Drożdże S04 wyszło 25l 7,5blg
Klarowane żelatyną
Rozlane 16.05.14Last edited by anteks; 2014-06-23, 21:10.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
Warka 268
Warka 268 Wylizana Ala
Skład- Pilzneński 5000g
- Marynka gran 25g
- Lubelski gran 60g
- słody wsypane do15l wody temp 50'C
- podjazd do 63'C 30min
- 72'C 30min
- 78'C 10min
- 0' Marynka 25g
- 30' Lubelski 30g
- 55' Lubelski 30g
Mniej książków więcej piwa
Comment
-
Paru szczegółów brakuje w opisie
Np. na jakich drożdżach pojechała?"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Ale z ciebie szczególarz, Saccharomyces Cerevisiae zapewne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
Np. na jakich drożdżach pojechała?Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Warka 269
Warka 269
Nygus z wuchtą chmielu
Skład- Pale Ale 5000g
- Pilzneński 1000g
- Marynka 25g
- Centennial 20g
- Cascade 20g
- Amarillo 20g
- Mosaic 20g
- 66'C 70min
- 0' Marynka 25g
- 40' Centennial 20g
- 40' Cascade 20g
- w chłodzeniu Amarillo i Mosaic
Last edited by anteks; 2014-05-19, 18:22.Mniej książków więcej piwa
Comment
Comment