Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10769

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marianix Wyświetlenie odpowiedzi
    Witaj Anteks.

    Przeglądając twoje wątki (w270) zauważyłem, że dodałeś Citry do zacieru. Czy mógłbyś napisać jaki jest cel takiego zabiegu oraz uzyskane efekty- zamierzone lub nie.
    Podobno wpływa na smak/aromat. Ogólnie nie byłem zadowolony z tego piwa
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10769

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedzi
      I jak wypadło porównanie?
      Niestety organizatorzy olali laureatów Grodziskiego i nie wysłali metryczek
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10769

        Warka 271

        Warka 271 ekstraktowe

        Skład
        • Ekstrakt Ciemny WES 1,7kg przeterminowany 6 lat
        • Premiat gran 10g
        • Cascade szyszka 25g zbiór własny
        • Citra gran 15g
        • Drożdże Danstar Nottingham
        Gotowanie 60min
        • 0' Premiat 10g
        • 30' Cascade 10g
        • 60' Citra 10g Cascade 15g
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • chesti84
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2013.10
          • 70

          Aneks a możesz zdradzić skąd miałeś sadzonki?

          Comment

          • dominik_walkowiak
            Porucznik Browarny Tester
            • 2013.10
            • 335

            Rozpoczynasz sezon, póki co małym nakładem pracy

            korzystasz z tych patainerów? Nadaja się do wyszynku?

            Anteks wiosna chciałbym sztobry, jest szansa? :P

            Comment

            • anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10769

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chesti84 Wyświetlenie odpowiedzi
              Aneks a możesz zdradzić skąd miałeś sadzonki?
              Gościu ogłaszał sie w necie, okazało sie że prawie sąsiad i nabyłem drogą kupna

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dominik_walkowiak Wyświetlenie odpowiedzi
              Rozpoczynasz sezon, póki co małym nakładem pracy

              korzystasz z tych patainerów? Nadaja się do wyszynku?

              Anteks wiosna chciałbym sztobry, jest szansa? :P
              Petajnerów jeszcze nie używałem, zobaczymy co będzie z chmielem wiosną
              Mniej książków więcej piwa

              Comment

              • anteks
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10769

                Warka 272 Nugus Absolutny

                Warka 272 Nygus Absolutny
                skład
                • Pilzneński 5500g
                • Marynka 30g
                • Mosaic 25g
                • Citra 25g
                Zacieranie
                • 67-65'C 90min
                Gotowanie 60min
                • 0' Marynka 30g
                • 30' Mosaic 25g
                • 60' Citra 25g
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • Radek70
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2013.04
                  • 116

                  bardzo fajne....a co z drożdżami?

                  Comment

                  • WiHuRa
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2010.11
                    • 129

                    Jak to u nygusa, czeka aż same przyjdą

                    Comment

                    • anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10769

                      273 pszenica

                      Warka 273 pszeniczne
                      skład
                      • Pszeniczny 3000g
                      • Pilzneński 2000g
                      • Premiat 30g
                      • 3068
                      Zacieranie
                      • 43'C 70min
                      • 62'C 30min
                      • 72'C 30min
                      • 78'C 10min
                      Gotowanie 60min
                      • Premiat 30g od początku
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • anteks
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10769

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                        Niestety organizatorzy olali laureatów Grodziskiego i nie wysłali metryczek
                        Trzy miesiące później... nadal cisza w temacie
                        Mniej książków więcej piwa

                        Comment

                        • marianix
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2013.10
                          • 19

                          Witaj Anteks. Czy nadal używasz do warzenia sterownika Pamel? Miałbym kilka pytań co do funkcjonalności, ponieważ jestem zainteresowany kupnem.

                          Comment

                          • anteks
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10769

                            Tak..
                            Mniej książków więcej piwa

                            Comment

                            • marianix
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2013.10
                              • 19

                              1. Czy jest możliwość nastawy czasu podgrzewania i utrzymania temperatury zacieru ?
                              2. Czy sterownik można wykorzystać do sterowania mieszadłem?
                              3. Czy umożliwia zadanie dolnej i górnej temperatury i czy umożliwia sygnalizację o przekroczeniu nastawionych temperatur?
                              4. Czy sondy trzeba dodatkowo izolować?

                              Comment

                              • anteks
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2003.08
                                • 10769

                                Jutro jestem w pracy, wpadnij to pogadamy
                                Mniej książków więcej piwa

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X