Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10764

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marianix
    Witaj Anteks.

    Przeglądając twoje wątki (w270) zauważyłem, że dodałeś Citry do zacieru. Czy mógłbyś napisać jaki jest cel takiego zabiegu oraz uzyskane efekty- zamierzone lub nie.
    Podobno wpływa na smak/aromat. Ogólnie nie byłem zadowolony z tego piwa
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10764

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666
      I jak wypadło porównanie?
      Niestety organizatorzy olali laureatów Grodziskiego i nie wysłali metryczek
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10764

        Warka 271

        Warka 271 ekstraktowe

        Skład
        • Ekstrakt Ciemny WES 1,7kg przeterminowany 6 lat
        • Premiat gran 10g
        • Cascade szyszka 25g zbiór własny
        • Citra gran 15g
        • Drożdże Danstar Nottingham
        Gotowanie 60min
        • 0' Premiat 10g
        • 30' Cascade 10g
        • 60' Citra 10g Cascade 15g
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • chesti84
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2013.10
          • 70

          Aneks a możesz zdradzić skąd miałeś sadzonki?

          Comment

          • dominik_walkowiak
            Porucznik Browarny Tester
            • 2013.10
            • 335

            Rozpoczynasz sezon, póki co małym nakładem pracy

            korzystasz z tych patainerów? Nadaja się do wyszynku?

            Anteks wiosna chciałbym sztobry, jest szansa? :P

            Comment

            • anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10764

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chesti84
              Aneks a możesz zdradzić skąd miałeś sadzonki?
              Gościu ogłaszał sie w necie, okazało sie że prawie sąsiad i nabyłem drogą kupna

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dominik_walkowiak
              Rozpoczynasz sezon, póki co małym nakładem pracy

              korzystasz z tych patainerów? Nadaja się do wyszynku?

              Anteks wiosna chciałbym sztobry, jest szansa? :P
              Petajnerów jeszcze nie używałem, zobaczymy co będzie z chmielem wiosną
              Mniej książków więcej piwa

              Comment

              • anteks
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10764

                Warka 272 Nugus Absolutny

                Warka 272 Nygus Absolutny
                skład
                • Pilzneński 5500g
                • Marynka 30g
                • Mosaic 25g
                • Citra 25g
                Zacieranie
                • 67-65'C 90min
                Gotowanie 60min
                • 0' Marynka 30g
                • 30' Mosaic 25g
                • 60' Citra 25g
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • Radek70
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2013.04
                  • 116

                  bardzo fajne....a co z drożdżami?

                  Comment

                  • WiHuRa
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2010.11
                    • 129

                    Jak to u nygusa, czeka aż same przyjdą

                    Comment

                    • anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10764

                      273 pszenica

                      Warka 273 pszeniczne
                      skład
                      • Pszeniczny 3000g
                      • Pilzneński 2000g
                      • Premiat 30g
                      • 3068
                      Zacieranie
                      • 43'C 70min
                      • 62'C 30min
                      • 72'C 30min
                      • 78'C 10min
                      Gotowanie 60min
                      • Premiat 30g od początku
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • anteks
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10764

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
                        Niestety organizatorzy olali laureatów Grodziskiego i nie wysłali metryczek
                        Trzy miesiące później... nadal cisza w temacie
                        Mniej książków więcej piwa

                        Comment

                        • marianix
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2013.10
                          • 19

                          Witaj Anteks. Czy nadal używasz do warzenia sterownika Pamel? Miałbym kilka pytań co do funkcjonalności, ponieważ jestem zainteresowany kupnem.

                          Comment

                          • anteks
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10764

                            Tak..
                            Mniej książków więcej piwa

                            Comment

                            • marianix
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2013.10
                              • 19

                              1. Czy jest możliwość nastawy czasu podgrzewania i utrzymania temperatury zacieru ?
                              2. Czy sterownik można wykorzystać do sterowania mieszadłem?
                              3. Czy umożliwia zadanie dolnej i górnej temperatury i czy umożliwia sygnalizację o przekroczeniu nastawionych temperatur?
                              4. Czy sondy trzeba dodatkowo izolować?

                              Comment

                              • anteks
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2003.08
                                • 10764

                                Jutro jestem w pracy, wpadnij to pogadamy
                                Mniej książków więcej piwa

                                Comment

                                Przetwarzanie...