Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
GratyW jakich temperaturach fermentowało to piwo?
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
warka 288 czarna dziura
Warka 288
Skład
- Pale Ale Optima 4000g
- Jakiś jęczmienny 2000g
- karmel ciemny Optima 250g
- Cararoma 200g
- Iunga gran 30g
- Cascade PL szyszka 4 bieloki
- Cascade NZ gran 20g
- US 05
Zacieranie- około 69'C 85min
Gotowanie 60 min- 0' - Iunga 30g
- 0' - Cascade PL
- 55' Cascade NZ 20g
Wyszło chyba około 30l 13,5blgOstatnia zmiana dokonana przez anteks; 2015-12-04, 21:22.Mniej książków więcej piwaComment
-
co oznacza, ze fermentacja w nizszych temp. niz zalecanych? tzn < 18?
pytam, bo właśnie skonczyłem warzyć swoją pszenicę, a jednak recepturę mam inną, a fajnie porównać do zwycięskiejComment
-
Warka 291
Warka 291
skład- Pale Ale optima 3000g
- Pilzneński Optima 2000g
- Mosiac szysz 100g
- Simonce gran 50g
- Cascade gran 100g
- S 04
- około 67'C 90min
- do zacierania dodany Mosaic
- 0' 30g SImonce
- 30' 20g Simonce
- w studzeniu 100g Cascade
Mniej książków więcej piwaComment
-
-
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
Related Topics
Collapse
-
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w
XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem... -
Zapewne duża część userów pamięta, że lubię dynię w piwie (lub piwo w dyni, bo i to robiłem). Po paru latach posuchy festiwalowej musiałem sprawdzić jak obecnie piwowarzy podeszli do tematu piwa dyniowego. Wielu pamięta takie z początku fali kraftu, po tym jak grzyby po deszczu...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-11-29, 13:43 -
-
To piwo ma już swój wątek, ale od 2019 warzą już u siebie a nie kontraktowo:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...adour-speciale
Browar umieszczony jest w dawnej cegielni w miejscowości Sint-Gillis-Waas we Flandrii...-
Channel: Belgia
-
-
Kraftowy browar z wiedeńskiej dzielnicy Liesing, który warzy od 2016 r. w historycznym budynku dawnej fabryki fortepianów.
IPA, 13% ekstr.
5,6% alk.
Chmiele: Citra i Mosaic
https://www.100blumen.at/
Aromat - na początek cytrusy, potem wyraźniejsze...-
Channel: Austria
2024-11-10, 00:28 -
-
Ekstr. 12%
Alk. 4,7%
Przedziwne parametry. Klasyczne alty bywają mocniejsze, a co dopier sticke, które mają być mocniejsze...
Aromat- słodowy, palony, kakaowe kruche ciastka
Piana - wysoka, zwarta, dość trwała, dłuższy kożuszek, zostaje na szkle
...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-10-26, 23:05 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment