Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
Graty W jakich temperaturach fermentowało to piwo?Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
warka 288 czarna dziura
Warka 288
Skład
- Pale Ale Optima 4000g
- Jakiś jęczmienny 2000g
- karmel ciemny Optima 250g
- Cararoma 200g
- Iunga gran 30g
- Cascade PL szyszka 4 bieloki
- Cascade NZ gran 20g
- US 05
Zacieranie- około 69'C 85min
Gotowanie 60 min- 0' - Iunga 30g
- 0' - Cascade PL
- 55' Cascade NZ 20g
Wyszło chyba około 30l 13,5blgLast edited by anteks; 2015-12-04, 21:22.Mniej książków więcej piwaComment
-
co oznacza, ze fermentacja w nizszych temp. niz zalecanych? tzn < 18?
pytam, bo właśnie skonczyłem warzyć swoją pszenicę, a jednak recepturę mam inną, a fajnie porównać do zwycięskiejComment
-
Warka 291
Warka 291
skład- Pale Ale optima 3000g
- Pilzneński Optima 2000g
- Mosiac szysz 100g
- Simonce gran 50g
- Cascade gran 100g
- S 04
- około 67'C 90min
- do zacierania dodany Mosaic
- 0' 30g SImonce
- 30' 20g Simonce
- w studzeniu 100g Cascade
Mniej książków więcej piwaComment
-
-
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
Comment