Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
Wyświetlenie odpowiedzi
Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziTaki eksperyment
Zacierana ipka, odlane gęste i wygotowane z 19 do 31blg- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
-
Warka 323 Porter
Warka 323
Dzisiaj testowy porterek
Wiedeński 3kg
Monachijski 3kg
Pilzneński 2kg
Special B 0,5kg
Special W 0,5kg
Biscut 0,5kg
Cararoma 0.5kg
Palony 0,5kg
Marynka 30g
Lubelski 30g
Zacierane w Royalu na 2 razy
65'C 60 min
- Pilzneński 2kg
- Monacjijski 1kg
- Wiedeński 1kg
Wyszło 20l 12blg i w tym zacierana następna
- Wiedeński 2kg
-Monachijski 2kg
Special B 0,5kg
Special W 0,5kg
Biscut 0,5kg
Cararoma 0.5kg
62'C 30min
72'C 30min
78'C 10 min- dodany palony
gotowanie 60min
0' 30g Marynki
55' 30g Lubelski
Wyszło około 25l 22blg
zadane gęstwą W34/70Last edited by anteks; 2020-02-03, 21:06.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
warka 326 Pils 03.04.20 ze słodów śrutowanych otrzymanych od pi pi pi pi
Musiałem po 30 min przecierania przez sito wylać i wsypać "swoje" słody
Godzinę później
Warka 326 bis
skład
Pilzneński 5kg
Marynka 30g
Lubelski 30g
Whirfloc 1/3 tabl
Zacieranie w Royalu
62'C 30min
72'C 30min
Gotowanie 90min
60' Marynka
30' Lubelski
Wyszło 27l 12,5blg
fermentacja
Last edited by anteks; 2020-04-05, 11:49.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
-
warka 327 single hop Oktawia
warka 327 Polskie Ale Oktawia
Trzecie piwo w tym tygodniu
Pale Ale 5kg
Oktawia 50g
Zacieranie w Royalu
67'C 60min
78'C 10min
Gotowanie 60min
60' Oktawia 30g
10' Oktawia 20g
Wyszło 27l 12blg
ps czas pracy 4 godzMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
328 Pils Zacieranie w Royalu
Pilzneński Ireks 4kg
Marynka 30g
Lubelski 60g
W34/70
zacieranie
62'C 30min
72'C 30min
Gotowanie 90min
60' Marynka 15g
30' Marynka 15g
5' Lubelski 30g
w chłodzeniu Lubelski 30g
Zadane W 34/70Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
warka 329 18.07.20
Pale ale 5kg
mieszanka amerykańskich chmieli 140g
zacieranie w Royalu
67'C 60min
78'C 10min
Gotowanie 60min
15min 70g chmielu
w chłodzeniu 70g chmielu
chłodzenie chłodnicą
zadane Danstar - NottinghamMniej książków więcej piwa
Comment
-
Comment