Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23903

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    sylwestrowe szaleństwo
    Z czego tyle wycisnąłeś?
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

    Comment

    • Radek70
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2013.04
      • 116

      no własnie...!!! Jak???

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10764

        Taki eksperyment
        Zacierana ipka, odlane gęste i wygotowane z 19 do 31blg
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23903

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
          Taki eksperyment
          Zacierana ipka, odlane gęste i wygotowane z 19 do 31blg
          woda nie spływała po ścianach?
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

          Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10764

            Mała sauna w garażu była
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10764

              było srogo, będzie cienko
              Attached Files
              Mniej książków więcej piwa

              Comment

              • anteks
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10764

                dzisiaj nie o warzeniu
                Aukcja dla WOŚP
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10764

                  Warka 320
                  Grodziskie
                  Pszeniczny Grodziski 3kg
                  marynka 15g
                  Lomik 30g
                  Grodzie Dębowe


                  Zacieranie w Royalu
                  62'C 30min
                  72'C 30min
                  78'C 10min


                  gotowanie 60min
                  0' Marynka
                  45' Lomik
                  Żadnych problemów przy zacieraniu/filtracji pomimo 100% pszenicy
                  Attached Files
                  Last edited by anteks; 2020-01-22, 00:18.
                  Mniej książków więcej piwa

                  Comment

                  • anteks
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10764

                    Warka 323 Porter

                    Warka 323

                    Dzisiaj testowy porterek
                    Wiedeński 3kg
                    Monachijski 3kg
                    Pilzneński 2kg
                    Special B 0,5kg
                    Special W 0,5kg
                    Biscut 0,5kg
                    Cararoma 0.5kg
                    Palony 0,5kg
                    Marynka 30g
                    Lubelski 30g

                    Zacierane w Royalu na 2 razy
                    65'C 60 min
                    - Pilzneński 2kg
                    - Monacjijski 1kg
                    - Wiedeński 1kg
                    Wyszło 20l 12blg i w tym zacierana następna
                    - Wiedeński 2kg
                    -Monachijski 2kg
                    Special B 0,5kg
                    Special W 0,5kg
                    Biscut 0,5kg
                    Cararoma 0.5kg
                    62'C 30min
                    72'C 30min
                    78'C 10 min- dodany palony
                    gotowanie 60min

                    0' 30g Marynki
                    55' 30g Lubelski
                    Wyszło około 25l 22blg
                    zadane gęstwą W34/70
                    Last edited by anteks; 2020-02-03, 21:06.
                    Mniej książków więcej piwa

                    Comment

                    • anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10764

                      warka 326 Pils 03.04.20 ze słodów śrutowanych otrzymanych od pi pi pi pi

                      Musiałem po 30 min przecierania przez sito wylać i wsypać "swoje" słody
                      Godzinę później

                      Warka 326 bis

                      skład
                      Pilzneński 5kg
                      Marynka 30g
                      Lubelski 30g
                      Whirfloc 1/3 tabl

                      Zacieranie w Royalu
                      62'C 30min
                      72'C 30min


                      Gotowanie 90min
                      60' Marynka
                      30' Lubelski


                      Wyszło 27l 12,5blg
                      fermentacja
                      Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.
                      Last edited by anteks; 2020-04-05, 11:49.
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • anteks
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10764

                        warka 325 31.03.20
                        Sklad
                        pale Ale 5000g
                        płatki pszeniczne 500g
                        Amora Preta 30g

                        Zacieranie w Royalu 4/1 l
                        67'C 60min
                        78'C 10min
                        gotowanie 60min
                        0' chmiel
                        wyszło 28l 13blg
                        Last edited by anteks; 2020-04-05, 11:46.
                        Mniej książków więcej piwa

                        Comment

                        • anteks
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2003.08
                          • 10764

                          warka 327 single hop Oktawia

                          warka 327 Polskie Ale Oktawia
                          Trzecie piwo w tym tygodniu
                          Pale Ale 5kg
                          Oktawia 50g

                          Zacieranie w Royalu
                          67'C 60min
                          78'C 10min

                          Gotowanie 60min
                          60' Oktawia 30g
                          10' Oktawia 20g

                          Wyszło 27l 12blg
                          ps czas pracy 4 godz
                          Mniej książków więcej piwa

                          Comment

                          • anteks
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10764

                            328 Pils Zacieranie w Royalu
                            Pilzneński Ireks 4kg
                            Marynka 30g
                            Lubelski 60g
                            W34/70
                            zacieranie
                            62'C 30min
                            72'C 30min
                            Gotowanie 90min
                            60' Marynka 15g
                            30' Marynka 15g
                            5' Lubelski 30g
                            w chłodzeniu Lubelski 30g
                            Zadane W 34/70
                            Mniej książków więcej piwa

                            Comment

                            • anteks
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2003.08
                              • 10764

                              warka 329 18.07.20
                              Pale ale 5kg
                              mieszanka amerykańskich chmieli 140g
                              zacieranie w Royalu
                              67'C 60min
                              78'C 10min
                              Gotowanie 60min
                              15min 70g chmielu
                              w chłodzeniu 70g chmielu
                              chłodzenie chłodnicą
                              zadane Danstar - Nottingham
                              Mniej książków więcej piwa

                              Comment

                              • anteks
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2003.08
                                • 10764

                                warka 330 SHPIPA 21-07-20
                                skład
                                Pilzneński Malteurop 5kg
                                Zula 160g
                                Zacieranie Royal
                                68'C 60min
                                78'C min
                                Gotowanie 60min
                                15min 70 Zula
                                w chłodzeniu 90g Zula

                                zadana US05
                                Mniej książków więcej piwa

                                Comment

                                Przetwarzanie...