Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Maggyk
    replied
    Gratki. To teraz czas na Rauchpilsa w większej skali w browarze na L?
    Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2016-07-19, 08:24.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    dzisiaj zlałem na cicha wędzonego pilsa na wędzonym bestmalzu. Jest moc
    I tę moc docenili na konkursie w Cieszynie. Piwo wygrało w kategorii Rauchpils

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Niestety nie dobiłem do 300, 298 i przerwa

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 296 RED

    Warka 296 17.05.16
    Skład
    • Pilzneński- 5000g
    • carafa- bielok
    • Agnus 40g
    • Danstary gęstwa
    • Trawa
    Zacieranie
    • 65-67'C 60 min
    • 78'C 10min
    Gotowanie
    • 0' 20g Agnus
    • 40' 20g Agnus
    • 55' trawa
    wyszło 32l 11blg

    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2016-05-19, 16:55.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 295 Grodzisz

    Warka 295 Grodziskie
    skład
    • Pszeniczny Grodziski 4000g
    • Iunga gran 20g
    • Lubelski gran 40g
    • Grodzie Dębowe
    Zacieranie
    • 62'C 15min
    • 72'C 45min
    • 78'C 10min
    Gotowanie 60min
    • 0' Iunga
    • 30' Lubelski
    • 60' Lubelski
    Wyszło około 29l 8blg
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2016-04-14, 15:22.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    W wiadrze do fermentacji

    Leave a comment:


  • dyczkin
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Warka 293 pszenica 24.03.16
    skład
    • Pszeniczny 2200g
    • Pilzneński 1800g
    • Lubelski gran 30g
    • FM 40
    Zacieranie
    • 44'C 120min
    • 68'C 60min
    Gotowanie 60min
    • 0' Lubelski 30g
    Wyszło 22l 12blg
    Wybicie czy gotowe?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    293 pszenica

    Warka 293 pszenica 24.03.16
    skład
    • Pszeniczny 2200g
    • Pilzneński 1800g
    • Lubelski gran 30g
    • FM 40
    Zacieranie
    • 44'C 120min
    • 68'C 60min
    Gotowanie 60min
    • 0' Lubelski 30g
    Wyszło 22l 12blg

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sredstvom Wyświetlenie odpowiedzi
    Panowie, pijemy czy palimy? Najpierw namieszacie, a rano ojojoj glowka boli... :-D
    Dobrze że głowa, bo mogło z drugiej strony

    Leave a comment:


  • sredstvom
    replied
    Panowie, pijemy czy palimy? Najpierw namieszacie, a rano ojojoj glowka boli... :-D

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
    Będzie trawe bock, choć tego piwinien uwarzyć bardziej Jacer
    Jacek ma dobry towar? Mogę podleciec do Szkaradowa

    Leave a comment:


  • ART
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
    [/LIST]
    Będzie trawe bock, choć tego piwinien uwarzyć bardziej Jacer

    Leave a comment:


  • fidoangel
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Warka 292 15.03.16
    Skład
    • 60' Trawa

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 292

    Warka 292 15.03.16
    Skład
    • Pilzneński 5500g
    • Agnus 30g
    • Cascade 30g
    • Trawa cytrynowa 2szt
    • Danstary gęstwa
    Zacieranie
    • 65'C 90min
    Gotowanie 70min
    • 0' Agnus 30g
    • 30' Cascade 30g
    • 60' Trawa
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2016-03-21, 20:56.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kentaki Wyświetlenie odpowiedzi
    100% wędzonki ?
    Nie, po połowie

    Leave a comment:

Przetwarzanie...