Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10789

    Warka 388

    Pilzneński 6kg

    Saaz 200g

    FM 31 Bawarska Dolina

    Zacieranie 90min 67'C

    Gotowanie 60min

    0' 30g saaz

    30' 30g saaz

    10' 40g saaz

    whirpool 20' 100g saaz
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10789

      Sprawdzona receptura na Grodziskie uwarzona w 2024r


      Słód Grodziski Bruntal 3,5kg

      Chmiel Tomyski 100g

      Zacieranie

      38'C 20min

      52'C 60min

      62'C 20min

      72'C 20min

      78'C 10min
      Gotowanie 60min

      0' 70g Tomyski

      w czasie chłodzenia 30g 30 min Tomyski

      Drożdże Fermentum Grodzie Dębowe
      Wyszło 25l 8blg
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10789

        warka 391

        Pale Ale 4500g

        Nectaron 50g

        S04 2 paczki



        Zacieranie 67'C 90min

        Gotowanie 60min

        0' 20g

        w studzeniu 30g 30min
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10789

          warka 392
          Pale ale około 5,5kg
          Marynka (2021r) 50g

          zacieranie 90min 67'C
          Gotowanie 60'
          0' Marynka 50g

          Do fermentacji poszło około 25l 11blg , gęstwa z poprzedniej warki S04

          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10789

            tak że tego, GRODZISKIE "ŻONDZI"
            Attached Files
            Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2024-12-21, 21:22.
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • Latarnik
              Premium Lamplighter
              🥛🥛🥛🥛
              • 2004.06
              • 5035

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
              tak że tego, GRODZISKIE "ŻONDZI"
              Gratulacje!
              5470 kapsli z wypitych piw
              874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
              "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
              https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
              Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
              https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

              Comment

              • ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23984

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                Sprawdzona receptura na Grodziskie uwarzona w 2024r


                Słód Grodziski Bruntal 3,5kg

                Chmiel Tomyski 100g

                Zacieranie

                38'C 20min

                52'C 60min

                62'C 20min

                72'C 20min

                78'C 10min
                Gotowanie 60min

                0' 70g Tomyski

                w czasie chłodzenia 30g 30 min Tomyski

                Drożdże Fermentum Grodzie Dębowe
                Wyszło 25l 8blg
                Gratki. To tym zawojowałeś?
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                Comment

                • anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10789

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi

                  Gratki. To tym zawojowałeś?
                  Ta sama warka która wygrała w Grodzisku i przegrała sromotnie w Koszycach
                  Mniej książków więcej piwa

                  Comment

                  • anteks
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10789

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                    warka 120 porter

                    warka 120 porter
                    skład
                    • wiedeński 3000g
                    • monachijski 2000g
                    • pilzneński 1000g
                    • karmel jasny 500b
                    • biscut 200g
                    • jęczmień palony 200g
                    • ekstrakt bursztynowy 1,7kg

                    zacieranie w lodówce turystycznej 120 min 70-65°C
                    teraz filtracja
                    mam w planie dać
                    • 20 g szyszka marynka na początku
                    • 30g szyszka lubelski 10 min przed końcem gotowania

                    wyliczyłem że to jakieś 34 IBU
                    Warzone 27.01.2009 zdegustowana dzisiaj butelczyna. Pyszota, jak bym pił gorzką czekoladę.
                    Attached Files
                    Mniej książków więcej piwa

                    Comment

                    Przetwarzanie...
                    X