Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10764

    Warka 388

    Pilzneński 6kg

    Saaz 200g

    FM 31 Bawarska Dolina

    Zacieranie 90min 67'C

    Gotowanie 60min

    0' 30g saaz

    30' 30g saaz

    10' 40g saaz

    whirpool 20' 100g saaz
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10764

      Sprawdzona receptura na Grodziskie uwarzona w 2024r


      Słód Grodziski Bruntal 3,5kg

      Chmiel Tomyski 100g

      Zacieranie

      38'C 20min

      52'C 60min

      62'C 20min

      72'C 20min

      78'C 10min
      Gotowanie 60min

      0' 70g Tomyski

      w czasie chłodzenia 30g 30 min Tomyski

      Drożdże Fermentum Grodzie Dębowe
      Wyszło 25l 8blg
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10764

        warka 391

        Pale Ale 4500g

        Nectaron 50g

        S04 2 paczki



        Zacieranie 67'C 90min

        Gotowanie 60min

        0' 20g

        w studzeniu 30g 30min
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10764

          warka 392
          Pale ale około 5,5kg
          Marynka (2021r) 50g

          zacieranie 90min 67'C
          Gotowanie 60'
          0' Marynka 50g

          Do fermentacji poszło około 25l 11blg , gęstwa z poprzedniej warki S04

          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          Przetwarzanie...