Zaloguj lub dołącz
Logging in...
Zapamiętać?
Zaloguj
Zapomniane hasło lub nazwa Użytkownika?
lub
Dołącz
Zaloguj się przez
Facebook
Forum
Sklep
Dziennik Piwny
Browary
Nowe wątki
Dzisiejsze wpisy
Kto i gdzie
BrowarBizony
Wydarzenia
Home
Forum
Piwo
Browarnictwo amatorskie
Twoje warzenie
Anteks piwowarzy
Collapse
X
Collapse
Posty
Ostatnia aktywność
Photos
Wyszukiwanie
Strona
z
93
Filtruj
Czas
Wszystkie
Dzisiaj
Ostatni tydzień
Ostatni miesiąc
Pokaż
Wszystko
Tylko dyskusje
Tylko zdjęcia
Tylko filmy
Tylko linki
Tylko ankiety
Tylko wydarzenia
Filtered by:
Clear All
new posts
Previous
1
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
19
59
93
template
Nast.
rozbor
Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
Rejestracja:
2004.05
Posty:
186
Share
Tweet
#121
2004-11-20, 07:37
Czy takie przemysłowe soczki nie zawierają konserwantów, które by mogły przeszkadzać drożdżom?
N 50°58'47,9"
E 20°50'34,7"
Comment
Wiadomość
Anuluj
anteks
Generał Wszelkich Fermentacji
🥛
🥛
🥛
Rejestracja:
2003.08
Posty:
10769
Share
Tweet
#122
2004-11-25, 22:05
rozbor napisał(a)
Czy takie przemysłowe soczki nie zawierają konserwantów, które by mogły przeszkadzać drożdżom?
chyba nie przeszkada po tygodniu blg spadło do 3 ,więc przelałem na cichą
Mniej książków więcej piwa
Comment
Wiadomość
Anuluj
anteks
Generał Wszelkich Fermentacji
🥛
🥛
🥛
Rejestracja:
2003.08
Posty:
10769
Share
Tweet
#123
2004-11-25, 22:07
anteks napisał(a)
blg spadło do 3 ,zielone piwko poszlo na cichą(mimo że pszeniczne niech troche poleżakuje
)
prawie dwa tygodnie cichej piwko ładnie sklarowane dodałem cukier i w butelki wyszło tego 15l
Mniej książków więcej piwa
Comment
Wiadomość
Anuluj
anteks
Generał Wszelkich Fermentacji
🥛
🥛
🥛
Rejestracja:
2003.08
Posty:
10769
Share
Tweet
#124
2004-12-22, 12:17
warka 15
wczoraj rozlałem warkę 15 .cicha troche
sie przeciągnęła
z braku czasu(lenistwo) trwało to 4 tygodnie ale piwko ładnie sklarowane wyszło tego 9 l
Mniej książków więcej piwa
Comment
Wiadomość
Anuluj
Krzysiu
D(r)u(c)h nieuchwytny
Rejestracja:
2001.02
Posty:
14936
Share
Tweet
#125
2004-12-22, 14:56
rozbor napisał(a)
Czy takie przemysłowe soczki nie zawierają konserwantów, które by mogły przeszkadzać drożdżom?
Na butelkach jest podany skład. Zawsze można wybrać takie, które nie mają konserwantów w składzie.
Comment
Wiadomość
Anuluj
anteks
Generał Wszelkich Fermentacji
🥛
🥛
🥛
Rejestracja:
2003.08
Posty:
10769
Share
Tweet
#126
2004-12-28, 10:50
warka 16
wczoraj zabrałem sie za następną wareczka >pszeniczne<
robione z ekstraktów
Attached Files
Mniej książków więcej piwa
Comment
Wiadomość
Anuluj
anteks
Generał Wszelkich Fermentacji
🥛
🥛
🥛
Rejestracja:
2003.08
Posty:
10769
Share
Tweet
#127
2004-12-28, 10:53
16
skład
ekstrakst jasny -1.25kg
ekstrakt pszeniczny 1,25kg
chmiel aromat lubelski szyszka 20g
gęstwa drozdzowa (3068)z poprzedniego pszeniczniaka
Mniej książków więcej piwa
Comment
Wiadomość
Anuluj
emes
Major Piwnych Rewolucji
Rejestracja:
2003.08
Posty:
4275
Share
Tweet
#128
2004-12-28, 11:01
Strasznie mocne będzie bez wody
Comment
Wiadomość
Anuluj
anteks
Generał Wszelkich Fermentacji
🥛
🥛
🥛
Rejestracja:
2003.08
Posty:
10769
Share
Tweet
#129
2004-12-28, 20:45
oczywiści była też woda w ilości 15 L
Mniej książków więcej piwa
Comment
Wiadomość
Anuluj
anteks
Generał Wszelkich Fermentacji
🥛
🥛
🥛
Rejestracja:
2003.08
Posty:
10769
Share
Tweet
#130
2004-12-28, 20:47
chmielenie 5 min przde końcem oraz 15min w trakcie studzenia
foto z gotowania
Attached Files
Mniej książków więcej piwa
Comment
Wiadomość
Anuluj
anteks
Generał Wszelkich Fermentacji
🥛
🥛
🥛
Rejestracja:
2003.08
Posty:
10769
Share
Tweet
#131
2004-12-30, 13:12
wyszło tego dobra 14 l- 12,5 blg
po przestudzeniu i napowietrzeniu następnego dnia zadałem drozdze
Attached Files
Last edited by
anteks
;
2004-12-30, 13:14
.
Mniej książków więcej piwa
Comment
Wiadomość
Anuluj
anteks
Generał Wszelkich Fermentacji
🥛
🥛
🥛
Rejestracja:
2003.08
Posty:
10769
Share
Tweet
#132
2004-12-30, 16:04
16
po 12 godz pianka wyglądała tak
Attached Files
Mniej książków więcej piwa
Comment
Wiadomość
Anuluj
anteks
Generał Wszelkich Fermentacji
🥛
🥛
🥛
Rejestracja:
2003.08
Posty:
10769
Share
Tweet
#133
2004-12-30, 16:06
a oto warka po upływie 60 godz
Attached Files
Mniej książków więcej piwa
Comment
Wiadomość
Anuluj
anteks
Generał Wszelkich Fermentacji
🥛
🥛
🥛
Rejestracja:
2003.08
Posty:
10769
Share
Tweet
#134
2005-01-02, 21:32
16
po 4 dniach blg zatrzymało się na 7 więc zatopiłem drożdże
Mniej książków więcej piwa
Comment
Wiadomość
Anuluj
anteks
Generał Wszelkich Fermentacji
🥛
🥛
🥛
Rejestracja:
2003.08
Posty:
10769
Share
Tweet
#135
2005-01-03, 08:55
16
z lewej strony przed zatopieniem ,a z prawej po
Attached Files
Mniej książków więcej piwa
Comment
Wiadomość
Anuluj
Previous
1
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
19
59
93
template
Nast.
Przetwarzanie...
Tak
Nie
OK
OK
Anuluj
X
😀
😂
🥰
😘
🤢
😎
😞
😡
👍
👎
☕
Comment