Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
289 Wędzony Pils
dzisiaj zlałem na cicha wędzonego pilsa na wędzonym bestmalzu. Jest moc
Leave a comment:
-
-
Warka 291
Warka 291
skład- Pale Ale optima 3000g
- Pilzneński Optima 2000g
- Mosiac szysz 100g
- Simonce gran 50g
- Cascade gran 100g
- S 04
- około 67'C 90min
- do zacierania dodany Mosaic
- 0' 30g SImonce
- 30' 20g Simonce
- w studzeniu 100g Cascade
Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziWarka 287 Pszenica
Skład- Pszeniczny 2800g
- Pilzneński 2000g
- Lubelski gran 30g
- Pszeniczny Łan FM
- 42'C 60min
- 62'C 30min
- 72'C 30min
- 0' Lubelski 30g
co oznacza, ze fermentacja w nizszych temp. niz zalecanych? tzn < 18?
pytam, bo właśnie skonczyłem warzyć swoją pszenicę, a jednak recepturę mam inną, a fajnie porównać do zwycięskiej
Leave a comment:
-
warka 288 czarna dziura
Warka 288
Skład
- Pale Ale Optima 4000g
- Jakiś jęczmienny 2000g
- karmel ciemny Optima 250g
- Cararoma 200g
- Iunga gran 30g
- Cascade PL szyszka 4 bieloki
- Cascade NZ gran 20g
- US 05
Zacieranie- około 69'C 85min
Gotowanie 60 min- 0' - Iunga 30g
- 0' - Cascade PL
- 55' Cascade NZ 20g
Wyszło chyba około 30l 13,5blgOstatnia zmiana dokonana przez anteks; 2015-12-04, 21:22.
Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziWarka 287 Pszenica
Skład- Pszeniczny 2800g
- Pilzneński 2000g
- Lubelski gran 30g
- Pszeniczny Łan FM
- 42'C 60min
- 62'C 30min
- 72'C 30min
- 0' Lubelski 30g
ps I to na takich drożdżach
Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziWarka 287 Pszenica
Skład- Pszeniczny 2800g
- Pilzneński 2000g
- Lubelski gran 30g
- Pszeniczny Łan FM
- 42'C 60min
- 62'C 30min
- 72'C 30min
- 0' Lubelski 30g
Leave a comment:
-
warka 287
Warka 287 Pszenica
Skład- Pszeniczny 2800g
- Pilzneński 2000g
- Lubelski gran 30g
- Pszeniczny Łan FM
- 42'C 60min
- 62'C 30min
- 72'C 30min
- 0' Lubelski 30g
Leave a comment:
-
tadam
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziSkład- Pszeniczny wędzony Weyermann 2500g
- Pilzneński 500g
- Marynka 25g
- Agnus 30g
- Grodzie Dębowe
- 62'C 10min
- 72'C 50min
Gotowanie 60 min- 0' Marynka 25g
- 55' 30g Angus
Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Radek70 Wyświetlenie odpowiedzi....super....ale co ty robisz przy kompie o 3,15????
Leave a comment:
-
Leave a comment: