Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • kentaki
    replied
    100% wędzonki ?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    289 Wędzony Pils

    dzisiaj zlałem na cicha wędzonego pilsa na wędzonym bestmalzu. Jest moc

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 291

    Warka 291
    skład
    • Pale Ale optima 3000g
    • Pilzneński Optima 2000g
    • Mosiac szysz 100g
    • Simonce gran 50g
    • Cascade gran 100g
    • S 04
    Zacieranie
    • około 67'C 90min
    • do zacierania dodany Mosaic
    Gotowanie 60min
    • 0' 30g SImonce
    • 30' 20g Simonce
    • w studzeniu 100g Cascade

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Około 13blg, fermentowało w 16-17'C

    Leave a comment:


  • lookasoo
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Warka 287 Pszenica
    Skład
    • Pszeniczny 2800g
    • Pilzneński 2000g
    • Lubelski gran 30g
    • Pszeniczny Łan FM
    Zacieranie
    • 42'C 60min
    • 62'C 30min
    • 72'C 30min
    Gotowanie-60min
    • 0' Lubelski 30g
    Jakie BLG?
    co oznacza, ze fermentacja w nizszych temp. niz zalecanych? tzn < 18?
    pytam, bo właśnie skonczyłem warzyć swoją pszenicę, a jednak recepturę mam inną, a fajnie porównać do zwycięskiej

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 288 czarna dziura

    Warka 288
    Skład
    • Pale Ale Optima 4000g
    • Jakiś jęczmienny 2000g
    • karmel ciemny Optima 250g
    • Cararoma 200g
    • Iunga gran 30g
    • Cascade PL szyszka 4 bieloki
    • Cascade NZ gran 20g
    • US 05

    Zacieranie
    • około 69'C 85min


    Gotowanie 60 min
    • 0' - Iunga 30g
    • 0' - Cascade PL
    • 55' Cascade NZ 20g

    Wyszło chyba około 30l 13,5blg
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2015-12-04, 21:22.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Poniżej zalecanych

    Leave a comment:


  • Maggyk
    replied
    Graty W jakich temperaturach fermentowało to piwo?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Warka 287 Pszenica
    Skład
    • Pszeniczny 2800g
    • Pilzneński 2000g
    • Lubelski gran 30g
    • Pszeniczny Łan FM
    Zacieranie
    • 42'C 60min
    • 62'C 30min
    • 72'C 30min
    Gotowanie-60min
    • 0' Lubelski 30g
    A w Gdańsku wygrało i do tego wg Fermentum Mobile miało najlepszy profil bananowo/goździkowy
    ps I to na takich drożdżach

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Warka 287 Pszenica
    Skład
    • Pszeniczny 2800g
    • Pilzneński 2000g
    • Lubelski gran 30g
    • Pszeniczny Łan FM
    Zacieranie
    • 42'C 60min
    • 62'C 30min
    • 72'C 30min
    Gotowanie-60min
    • 0' Lubelski 30g
    6/48 Miejsce w Poznańskim Konkursie Piw Domowych

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 287

    Warka 287 Pszenica
    Skład
    • Pszeniczny 2800g
    • Pilzneński 2000g
    • Lubelski gran 30g
    • Pszeniczny Łan FM
    Zacieranie
    • 42'C 60min
    • 62'C 30min
    • 72'C 30min
    Gotowanie-60min
    • 0' Lubelski 30g

    Leave a comment:


  • fidoangel
    replied
    Tadam ...

    No i nie pamiętam czy już gratulowałem, gratulacje

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    tadam
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Skład
    • Pszeniczny wędzony Weyermann 2500g
    • Pilzneński 500g
    • Marynka 25g
    • Agnus 30g
    • Grodzie Dębowe
    Zacieranie
    • 62'C 10min
    • 72'C 50min

    Gotowanie
    60 min
    • 0' Marynka 25g
    • 55' 30g Angus
    Wyszło 21l 8 blg
    Attached Files

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Radek70 Wyświetlenie odpowiedzi
    ....super....ale co ty robisz przy kompie o 3,15????
    Jak to mówią "ktoś czuwa by spać mógł ktoś"

    Leave a comment:


  • Radek70
    replied
    ....super....ale co ty robisz przy kompie o 3,15????

    Leave a comment:

Przetwarzanie...