Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • rozbor
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2004.05
    • 186

    Czy takie przemysłowe soczki nie zawierają konserwantów, które by mogły przeszkadzać drożdżom?
    N 50°58'47,9"
    E 20°50'34,7"

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10785

      rozbor napisał(a)
      Czy takie przemysłowe soczki nie zawierają konserwantów, które by mogły przeszkadzać drożdżom?
      chyba nie przeszkada po tygodniu blg spadło do 3 ,więc przelałem na cichą
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10785

        anteks napisał(a)
        blg spadło do 3 ,zielone piwko poszlo na cichą(mimo że pszeniczne niech troche poleżakuje )
        prawie dwa tygodnie cichej piwko ładnie sklarowane dodałem cukier i w butelki wyszło tego 15l
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10785

          warka 15

          wczoraj rozlałem warkę 15 .cicha troche sie przeciągnęła
          z braku czasu(lenistwo) trwało to 4 tygodnie ale piwko ładnie sklarowane wyszło tego 9 l
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

            rozbor napisał(a)
            Czy takie przemysłowe soczki nie zawierają konserwantów, które by mogły przeszkadzać drożdżom?
            Na butelkach jest podany skład. Zawsze można wybrać takie, które nie mają konserwantów w składzie.

            Comment

            • anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10785

              warka 16

              wczoraj zabrałem sie za następną wareczka >pszeniczne<
              robione z ekstraktów
              Attached Files
              Mniej książków więcej piwa

              Comment

              • anteks
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10785

                16

                skład
                ekstrakst jasny -1.25kg
                ekstrakt pszeniczny 1,25kg
                chmiel aromat lubelski szyszka 20g
                gęstwa drozdzowa (3068)z poprzedniego pszeniczniaka
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • emes
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.08
                  • 4275

                  Strasznie mocne będzie bez wody

                  Comment

                  • anteks
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10785

                    oczywiści była też woda w ilości 15 L
                    Mniej książków więcej piwa

                    Comment

                    • anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10785

                      chmielenie 5 min przde końcem oraz 15min w trakcie studzenia
                      foto z gotowania
                      Attached Files
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • anteks
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10785

                        wyszło tego dobra 14 l- 12,5 blg
                        po przestudzeniu i napowietrzeniu następnego dnia zadałem drozdze
                        Attached Files
                        Last edited by anteks; 2004-12-30, 13:14.
                        Mniej książków więcej piwa

                        Comment

                        • anteks
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.08
                          • 10785

                          16

                          po 12 godz pianka wyglądała tak
                          Attached Files
                          Mniej książków więcej piwa

                          Comment

                          • anteks
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10785

                            a oto warka po upływie 60 godz
                            Attached Files
                            Mniej książków więcej piwa

                            Comment

                            • anteks
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2003.08
                              • 10785

                              16

                              po 4 dniach blg zatrzymało się na 7 więc zatopiłem drożdże
                              Mniej książków więcej piwa

                              Comment

                              • anteks
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2003.08
                                • 10785

                                16

                                z lewej strony przed zatopieniem ,a z prawej po
                                Attached Files
                                Mniej książków więcej piwa

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X