Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10768

    warka 80

    warka 80 pils liściopadowy
    skład
    • pilzneński 4500g
    • carapils 400g
    • goryczka szyszka 40g
    • aromat szyszka 40g

    zacieranie
    • słody wsypane do 10 l wody
    • 55°C- 15 min
    • 65°C-45min
    • 72°C-45min

    gotowanie 90min
    • na początki goryczka
    • 10 min przed końcem aromat

    wyszło 25l 15 blg zadane 2278
    Last edited by anteks; 2007-11-10, 21:48.
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10768

      warka 78

      warka 78 pilsio przelana na cichą blg spadło do 5
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • Seta
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.10
        • 6964

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
        warka 78 pilsio przelana na cichą blg spadło do 5
        a z ilu? bo nie podawałeś chyba...
        Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10768

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedzi
          a z ilu? bo nie podawałeś chyba...
          no fakt z 11 do 5 blg
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • Seta
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2002.10
            • 6964

            Mało cóś Ci spadło. Zacierałeś na słodko ale, że aż tak?
            Może tym przeterminowanym ekstraktem zamordowałeś drożdże???
            Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

            Comment

            • anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10768

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedzi
              Mało cóś Ci spadło. Zacierałeś na słodko ale, że aż tak?
              Może tym przeterminowanym ekstraktem zamordowałeś drożdże???
              zdecydowana większość moich warek odfermentowuje do 5 blg
              gdyby to była wina ekstraktu to by wcale nie ruszyły
              Mniej książków więcej piwa

              Comment

              • Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

                O, toś lepszy ode mnie - u mnie większość staje na 4 blg
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

                www.wrowar.com.pl



                Comment

                • piotry
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2005.08
                  • 761

                  też mam tak ze mi odfermentowuje do ok 5blg , a ostatnio zrobiłe na sodko to mam na poziomie 6-7 blg (jeszcze się cicha nie skończyła)

                  Comment

                  • anteks
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10768

                    warka 79

                    warka 79 piwes 05 przelana na cichą blg z 13 zjechało do 6
                    Mniej książków więcej piwa

                    Comment

                    • anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10768

                      warka 81

                      warka 81 koźlak majowy(listopadowy )
                      skład
                      • pilzneński 3200g
                      • monachijski 1900g
                      • goryczka szyszka 30g
                      • aromat szyszka 20g

                      zacieranie
                      • wsypane do 15l wody
                      • 55°C -15 min
                      • 65°C- część zacieru przelana do garnka podgrzana do 72°C przerwa 15 min , gotowanie 20min
                      • wlanie do zacieru głównego 72°C przrewa 15min

                      chmielenie 90 min
                      • goryczka na początku
                      • 10 min przed końcem aromat


                      wyszło 20l 16 blg zadane WLP 820
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • anteks
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10768

                        warka 82 andrzejkowe

                        warka 82 andrzejkowe
                        skład
                        • pilzneński 3200g
                        • monachijski 1000g
                        • carapils lub carahell -300g ( był tylko początek nazwy na butelce)

                        zacieranie
                        • 12l wody 55°C 15 min
                        • 67-65 °C -150min
                        • 77°C -stop

                        wyszło tak na oko ze 30 l, ale chmielenie jutro dzisiaj już święto
                        Mniej książków więcej piwa

                        Comment

                        • anteks
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2003.08
                          • 10768

                          warka 79 piwes05

                          warka 79 piwes 05 zabutelkowana 10l z dodatkiem 70 g cukru . Blg spadło do 4
                          Mniej książków więcej piwa

                          Comment

                          • anteks
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10768

                            warka 82

                            warka 82 andrzejkowe
                            chmielenie 90 min
                            40 g goryczka na początku
                            40g aromatu 10 min przed końcem gotowania
                            wyszło 26l 11 blg zadane 2278
                            Last edited by anteks; 2007-12-03, 22:07.
                            Mniej książków więcej piwa

                            Comment

                            • anteks
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2003.08
                              • 10768

                              warka 83

                              warka 83 weizenbock
                              skład
                              • pszeniczny ciemny 3000g
                              • monachijski 2500g
                              • carahell 300g

                              zacieranie
                              • woda 12,5 l 40°Cwsypane słody-10min
                              • 55°C-20 min
                              • 65°C-60min
                              • 72°C-60min




                              gotowanie 90 min
                              • na początku 20 g aromat szyszka
                              • 10 min przed końcem 20 g aromat szyszka


                              wyszło 22l 17 blg ,zadane 3068
                              Mniej książków więcej piwa

                              Comment

                              • anteks
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2003.08
                                • 10768

                                warka 80

                                warka 80 pils liściopadowy zlana na cichą blg 5
                                Mniej książków więcej piwa

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X