Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
Wyświetlenie odpowiedzi
Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzinastępna warka nr 100 , co by tu uwarzyć jakieś propozycje ?
99 warek dałeś radę wymyślić a przy setnej ręka Ci zadrżała?
Wygląda to jak samotność gangstera bo chyba nie wypalenie twórcze
Ale żeby nie zaśmiecać wątku wpisami niemerytorycznymi,może jakieś "Tyskie" żeby udowodnić,że nie zrobiłeś do tej pory takiego bo Ci się nie chciało a nie,że w domu się nie da"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzimoże jakieś "Tyskie" żeby udowodnić,że nie zrobiłeś do tej pory takiego bo Ci się nie chciało a nie,że w domu się nie daPiwa i pacierza nie odmawiam
Comment
-
-
Zamiast zastanawiać się nad piwem, pomyslał bym o jakis fajnych butelkach np. szampanówki.
No a do takiej butelki to już będzie łatwo dobrać piwo.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzimoże jakieś "Tyskie" żeby udowodnić,że nie zrobiłeś do tej pory takiego bo Ci się nie chciało a nie,że w domu się nie daMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziNa 100 warkę, to musi być jakieś mocne, długo dojrzewające piwo, rozlane w but. 0,33l, aby więcej wyszło. Może Tripel, albo Porter Bałtycki.Last edited by anteks; 2008-03-29, 13:36.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzimyślałem o tym ale na portera robi się chyba za ciepło a belgi to latem , może taraz extra stoutMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziDlaczego belgi latem, w mieszkaniu 20st C a więc idealnie. Latem będzie za gorąco.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajak Wyświetlenie odpowiedziGrodziskie, w wersji 14 BlgMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
warka 100
warka 100 porter
skład- pilzneński 2500
- monachijski 2500g
- caramunich III 300g
- karmel jasny 200g
- carafa specjal I 150
- ekstrakt bursztynowy WES 1,7 kg
- matynka granulat 20g
zacieranie -120 min w 70°C
wyszło 22l- 22blg zadane urquelami
i to by było na tyle z dolniakami w tym sezonieMniej książków więcej piwa
Comment
Comment