Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • anteks
    replied
    wczoraj naśrutowane słody , jutro 148 pszenica na 3068
    ale chyba bez udziwnień z dekokcją

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    będzie II Masakra Cieszyńska Triplem

    Leave a comment:


  • przemo70
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
    Nie no, spoko - napisałam przecież, co Belgian Abbey zrobiły z moim triplem. Na przyszłorocznej giełdzie w Cieszynie będę tym zabijać
    Oj będzie się działo coś czuję Jak co drugi wytoczy takie ciężkie działa to na starcie degustacji lud będzie leżał pokotem

    Leave a comment:


  • Marusia
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70
    Marusia nie strasz mój dubbel zjechał z 16 do 2 na B.Abbey, ale chyba one tak mają bo wszystkie następne też tak głęboko odfermentowują
    Nie no, spoko - napisałam przecież, co Belgian Abbey zrobiły z moim triplem. Na przyszłorocznej giełdzie w Cieszynie będę tym zabijać

    Leave a comment:


  • przemo70
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
    A jak w smaku? Takie wysokie odfermentowanie z wysokiego blg zazwyczaj wskazuje na dzikie drożdże - ja miałam takiego belga, z 17,5 zszedł do 1,5 - pięknie pachniał, klasztorniakowo, smakował tez dobrze, tylko, że jak lambic
    Marusia nie strasz mój dubbel zjechał z 16 do 2 na B.Abbey, ale chyba one tak mają bo wszystkie następne też tak głęboko odfermentowują

    Leave a comment:


  • Marusia
    replied
    Właśnie zmierzyłam blg w swoim triplu - zeszło z 20 na 3,5 W smaku delicje, ale po oblizaniu łyżki już ma się szum w głowie

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia





    A jak w smaku? Takie wysokie odfermentowanie z wysokiego blg zazwyczaj wskazuje na dzikie drożdże - ja miałam takiego belga, z 17,5 zszedł do 1,5 - pięknie pachniał, klasztorniakowo, smakował tez dobrze, tylko, że jak lambic
    dziwnie gorzkie , może sie uleży ( na razie pijalne i kopie )

    Leave a comment:


  • Marusia
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    dupa nie stefany zamiast 3068 dałem THG
    będzie pszenica klasztorna
    Wyszło 35l 12 blg
    Dobre Przywieź koniecznie, ciekawa jestem efektu



    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    warka 142 Dubel rozlana z dodatkiem cukru 5g/l
    Blg spadło do 1
    A jak w smaku? Takie wysokie odfermentowanie z wysokiego blg zazwyczaj wskazuje na dzikie drożdże - ja miałam takiego belga, z 17,5 zszedł do 1,5 - pięknie pachniał, klasztorniakowo, smakował tez dobrze, tylko, że jak lambic
    Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2009-11-22, 09:28.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    142 Dubel

    warka 142 Dubel rozlana z dodatkiem cukru 5g/l
    Blg spadło do 1

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
    A tego ostatniego pszeniczniaka ile Ci wyszło? Dałeś Stefany?
    dupa nie stefany zamiast 3068 dałem THG
    będzie pszenica klasztorna
    Wyszło 35l 12 blg

    Leave a comment:


  • Seta
    replied
    A tego ostatniego pszeniczniaka ile Ci wyszło? Dałeś Stefany?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 145 Imbirowe zlana na cichą blg 4

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    147pszeniczne

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
    Anteks się śpieszy na KPD w Poznaniu
    147 pszeniczne następne do degustacji na giełdzie
    skład
    • pszeniczny - 3500g
    • pilzneński - 3500g
    zacieranie

    • 55°C wsypane słody
    • około 1/3 do dekokcji
    • 70°C - 15 min
    • gotowanie 15 min
    • wlanie do zacieru głownego
    • ustalenie temp na 62°C
    • około 1/3 zacieru do dekokcji
    • gotowanie 15 min
    • wlanie do zacieru głównego
    • ustaleni temp na 72°C - 40 min
    • filtracja
    jutro chmielenie
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2009-11-17, 23:03.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Stasiek69
    Sporo drożdży tylko będzie pewnie na dnie...
    jak to w pszenicznym , myślę że to piwo więcej niż 3-4 tygodnie się nie uchowa

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    fakt odfermentowało ładnie , a nawet jak na mnie super .
    Poszło w butelki i kega i prawdopodobnie bedzie do spróbowania na Gieldzie

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...