A jak w smaku? Takie wysokie odfermentowanie z wysokiego blg zazwyczaj wskazuje na dzikie drożdże - ja miałam takiego belga, z 17,5 zszedł do 1,5 - pięknie pachniał, klasztorniakowo, smakował tez dobrze, tylko, że jak lambic
Marusia nie strasz mój dubbel zjechał z 16 do 2 na B.Abbey, ale chyba one tak mają bo wszystkie następne też tak głęboko odfermentowują
A jak w smaku? Takie wysokie odfermentowanie z wysokiego blg zazwyczaj wskazuje na dzikie drożdże - ja miałam takiego belga, z 17,5 zszedł do 1,5 - pięknie pachniał, klasztorniakowo, smakował tez dobrze, tylko, że jak lambic
dziwnie gorzkie , może sie uleży ( na razie pijalne i kopie )
dupa nie stefany zamiast 3068 dałem THG
będzie pszenica klasztorna
Wyszło 35l 12 blg
Dobre Przywieź koniecznie, ciekawa jestem efektu
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
warka 142 Dubel rozlana z dodatkiem cukru 5g/l
Blg spadło do 1
A jak w smaku? Takie wysokie odfermentowanie z wysokiego blg zazwyczaj wskazuje na dzikie drożdże - ja miałam takiego belga, z 17,5 zszedł do 1,5 - pięknie pachniał, klasztorniakowo, smakował tez dobrze, tylko, że jak lambic
Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2009-11-22, 09:28.
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem...
Zapewne duża część userów pamięta, że lubię dynię w piwie (lub piwo w dyni, bo i to robiłem). Po paru latach posuchy festiwalowej musiałem sprawdzić jak obecnie piwowarzy podeszli do tematu piwa dyniowego. Wielu pamięta takie z początku fali kraftu, po tym jak grzyby po deszczu...
Leave a comment: