Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • przemo70
    † 1970-2019 Piwosz w Raju
    • 2007.05
    • 1501

    Dlaczego trzymasz w takiej niskiej temp. tak chcesz czy musisz?
    Save water, drink beer ...

    http://www.parowozy.com.pl/
    http://www.kamery.wolsztyn.pl/
    https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10768

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedzi
      Dlaczego trzymasz w takiej niskiej temp. tak chcesz czy musisz?
      chciał , nie chciał - musiał
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10768

        Warka 153 Monachijskie Ciemne

        Warka 153 Monachijskie Ciemne
        skład
        • monachijski - 2500g
        • monachijski II - 2500g
        • biscut - 200g
        • lubelski szyszka 70g
        Zacieranie podwójna dekokcja
        • słody wsypane temp ustalona 55°C
        • około 1/3 do dekokcji 72°C 15 min
        • gotowanie 20 min
        • wlanie do zacieru głównego , ustalenie temp na 62°C
        • 5l do dekokcji - gotowanie 30 min
        • wlanie do zacieru głównego 40 min
        Gotowanie 60 min
        • na początku 40g Lubelski szyszka
        • 45' 30g Lubelski szyszka
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • Maggyk
          Szara Adminiscjencja
          🍼
          • 2004.05
          • 5617

          O, ktoś mi pozazdrościł
          Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
          Piwo domowe -
          Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

          Reklama w BROWARZE
          PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10768

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedzi
            O, ktoś mi pozazdrościł
            A gdzie ja mały żuczek śmiał bym się równać , jedna warka i to można powiedzieć we dwa dni
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10768

              Warka 153 Monachijskie Ciemne

              Warka 153 Monachijskie Ciemne
              Wyszło około 27l 13,5 blg
              Last edited by anteks; 2010-02-04, 13:32.
              Mniej książków więcej piwa

              Comment

              • anteks
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10768

                Warka 154 Porter Bałtycki

                Warka 154 Porter Bałtycki uwarzony dzisiaj wyszło około 22l 21 blg
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10768

                  Warka 155 Grodzisz

                  Warka 155 Grodzisz warzona 16.02.10

                  skład
                  • wędzony steinbach 1500g
                  • pszeniczny 1500g
                  • marynka szyszka 15g
                  • lubelski szyszka 20g
                  zacieranie
                  • 50 °C - 15 min
                  • 62°C - 30 min
                  • 72°C - 40 min
                  gotowanie 60 min
                  • na początku marynka
                  • po 45' lubelski
                  Do fermentacji poszło 27l 8 blg
                  Mniej książków więcej piwa

                  Comment

                  • Seta
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2002.10
                    • 6964

                    ...a czym drożdżysz grodzysza? Szwabami jakimiś?
                    Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

                    Comment

                    • anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10768

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
                      ...a czym drożdżysz grodzysza? Szwabami jakimiś?
                      nie wiem
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • anteks
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10768

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                        nie wiem
                        Tzn nie wiem jak sią nazywają , są z odzysku z butelki oryginalnego Grodzisza
                        Mniej książków więcej piwa

                        Comment

                        • leona
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2009.07
                          • 5853

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                          Tzn nie wiem jak sią nazywają , są z odzysku z butelki oryginalnego Grodzisza
                          Możesz skrobnąć coś bliżej na ten temat? Brzmi jak zapowiedź powieści spożywczo-archeologicznej

                          Comment

                          • kjaros
                            Porucznik Browarny Tester
                            🍼
                            • 2007.03
                            • 378

                            Jeśli ruszą będziesz musiał je chętnym reglamentować po burzliwej
                            Nawet najgłupsi politycy, nie są tak głupi jak społeczeństwo, które ich wybrało.

                            Comment

                            • anteks
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2003.08
                              • 10768

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                              Możesz skrobnąć coś bliżej na ten temat? Brzmi jak zapowiedź powieści spożywczo-archeologicznej
                              Proszę tu była już dyskusja http://browar.biz/forum/showthread.php?t=45824&page=12
                              Mniej książków więcej piwa

                              Comment

                              • anteks
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2003.08
                                • 10768

                                Warka 156 Pils

                                Warka 156 pils warzona 19.02.10
                                skład

                                • pilzneński 8500g
                                • Marynka szyszka 50g
                                • Lubelski szyszka 60g
                                zacieranie - tradycyjnie dekokcja dwuwarowa ( patrz kilka postów wyżej )
                                gotowanie - 70 min
                                • na początku Marynka
                                • w 55 ' Lubelski
                                Wyszło około 45l 12 blg
                                zadane
                                • jeden fermentor W34/70
                                • drugi fermentor 2000 Budvar
                                Mniej książków więcej piwa

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X