Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa
Wyświetlenie odpowiedzi
Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziA no trzymam , w zeszłym roku 2 pierwsze miejsca i w tym też ( ale bez grand championa )Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedziNa razie bez. Jeszcze tylko Częstochowa potem Żywiec i powtórka z Grodzisza. Ale to jeszcze za wcześnie - będę trzymał kciuki.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziI tym sposobem to piwo zajęło I miejsce w Kategorii polotmawe z ekstraktów I miejsce w konkursie na Słowacji
Gratulacje! Dzięki wizycie na warsztatach w Leśnicy miałem przyjemność otrzymania butelki "Szkockiego Piwesa".Piwko(uwarzone z puszki) bardzo dobre,ładnie nagazowane.Jeszcze raz gratuluję i WIELKIE dzieki za piwko.mb WOS
Comment
-
-
No się Waść opuściłeś w zapiskach - skandal!
Comment
-
-
176 tripel
warka 176 tripel warzona 08.09.10
skład
- pilzneński 5000g
- orkiszowy 300g
- carabelg 300g
- marynka granulat 20g
- saaz granulat 10g
- cukier 1000g
- 80 min w 70-65°C
- 0' marynka
- 45' saaz oraz cukier
Last edited by anteks; 2010-09-13, 21:16.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
warka 177 stout
177 stout czekoladowy 14.09.10 ( zainspirowana recepturą Czesa z książki Znakomite Piwa )
pilzneński 4000g
monachijski 400g
wędzony 200g
pszeniczny 200g
caramunich III 200g
jęczmień palony 250g
czekoladowy 200g
orkiszowy 200g
marynka granulat 50g
lubelski szyszka 30g
Zacieranie
68°C - 80 min
gotowanie 70 min
- 10' marynka
- 50' lubelski- zadane S-04 15blg 24 l
Mniej książków więcej piwa
Comment
-
Podstawka
Kolejny gadżecik z mojego browaru
Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziA czekolady nie dodawałeś?Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
warka 178 Pszeniczne
Warka 178 Pszeniczne warzona 20.09.10
skład
- Pszeniczny 2800g
- Pilzneński 1300g
-Lubelski granulat 30g
Zacieranie
- 44°C 15 min
- 70-68°C - 70 min
Gotowanie 70 min
- cały chmiel na początku
zadana 3068 12 blg
dzisiaj przelana na cichą blg 3Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziwarka 176 tripel warzona 08.09.10
skład
- pilzneński 5000g
- orkiszowy 300g
- carabelg 300g
- marynka granulat 20g
- saaz granulat 10g
- cukier 1000g
- 80 min w 70-65°C
- 0' marynka
- 45' saaz oraz cukier
Tripla chmieli sie na aromat?
Pytam, bo mam zamiar uwarzyc Tripla na drożdżach Wyeast 1214 Abbey
Comment
Comment