To wtedy pomyślę o bateriach słonecznych lub wodach geotermalnych
Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
Wark 188
Warka 188
Skład
- pilzneński 4000g
- carahell 200g
- garść ciemnego karmelu
- marynka granulat 30g
- saaz granulat 50g
Zacieanie
- 62°C 40 min
- 72°C 40 min
Gotowanie 60 min
- 0' marynka
- 50' saaz
Wyszło około 25l 11,5blg , zadane W34/70Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Warka 189 polotmave
Skład- monachijski 2000g
- pilzneński 2000g
- belgian special B 100g
- Marynka granulat 20g
- Lubelski granulat 20g
- 62°C 30 min
- 72°C 40 min
- 0' Marynka
- 50'Lubelski
Last edited by anteks; 2011-01-20, 16:45.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziWarka 189 polotmaveMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziNowość z mojego browaruŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
warka 190 Lepper
190 lekki mulat
Skład
- pilzneński 7000g
- belgian special B 100g
-marynka granulat 50g
- Lubelski granulat 50g
Zacieranie
80 min około 68°C
Gotowanie 60 min
- 0' Marynka
- 50' Lubelski
Wyszło 37l 12 blg , zadane gęstwą W 34/70Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziwarka 191
Skład- Pilzneński 5000g
- Marynka granulat 50g
- Saaz granulat 50g
- 62°C 40 min
- 72°C 30 min
- 0' Marynka
- 60' Saaz
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Robert13 Wyświetlenie odpowiedziJa do pierwszego lagera kupiłem Wyeast 2308 Munich Lager i właśnie rozmnażają się w przyszłym piwie marcowym. Chyba nie są one popularnymi drożdzami wśród piwowarów domowych, ale takie sobie wybrałemSave water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Nie obiecuję..
Na razie kaszana, mija druga doba a one nie ruszyły. Najwyraźniej słabo ich namnożyłem, bo zwykłą napuchniętą (ruszyły błyskawicznie) saszetkę wlałem do 1,5 litra dobrze natlenionej brzęczki w butelce, po czym w przetrzymaniu jej w cieple juz po 4 godzinach. zamieszałem i wlałem 1 litr celem zaszczepienia, a do pozostałego pół litra dodałem kolejny litr odebranej z osadu, natleniłem, po czym po upływie doby dodałem 1 litr ponownie, tym razem juz spienionej.
Comment
-
Comment