Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
Warka 204
Warka 204 Lekkie przywędzane
skład- steinbach wędzony 1500g
- pszeniczny 3000g
- marynka granulat 70g
- 62°C 30 min
- 72°C 30 min
- Marynka 70g od początku gotowania
zadane- A - WLP Kolesch
- B - Zymoferm Kolesch
Mniej książków więcej piwaComment
-
Warka 184 Stout
skład
- pilzneński 4000g
- monachijski 400g
- wędzony 200g
- pszeniczny 200g
- cararoma 200g
- pszenica palona 250g
- czekoladowy castlemalting 250g
- marynka granulat 40g
- lubelski granulat 30g
Zacieranie
- 72- 65 °C 120 min , słody palone dodane w 110 minucie
Gotowanie 70 min
- na początku marynka
- 60 ' lubelski
Mniej książków więcej piwaComment
-
Ringwood Ale chyba raz i to na początku mojego piwowarzenia , nie pamietam efektówMniej książków więcej piwaComment
-
Comment
-
Co dnia ocieramy się o coś niesamowitego i nic o tym nie wiemy, po prostu se dalej idziemy w błogiej nieświadomości...
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
Warka 205 Pszenica Urodzinowa
Piwerwsze letnie piwo
Warka 205 Pszenica Urodzinowa 20.07.2011
Skład- Pszeniczny 2500g
- Pilzneński 1500g
- Lubelski gran 30g
- 45°C - 20 min
- 55°C - 20 min
- 62°C - 30 min
- 72°C - 40 min
- cały chmiel od początku
Mniej książków więcej piwaComment
-
Warka 206 aledubel
Warka 206 aledubel 22.07.11
skład- pilzneński 4000g
- pszeniczny 500g
- karmel jasny strzegom 300g
- biscut 200g
- marynka 40g
- cukier brązowy 500g
- 72°C -90 min
- 0' 30g Marynki
- 50' 10g Marynki
- 50' cukier
Mniej książków więcej piwaComment
Related Topics
Collapse
-
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w
XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem... -
Zapewne duża część userów pamięta, że lubię dynię w piwie (lub piwo w dyni, bo i to robiłem). Po paru latach posuchy festiwalowej musiałem sprawdzić jak obecnie piwowarzy podeszli do tematu piwa dyniowego. Wielu pamięta takie z początku fali kraftu, po tym jak grzyby po deszczu...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-11-29, 13:43 -
-
To piwo ma już swój wątek, ale od 2019 warzą już u siebie a nie kontraktowo:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...adour-speciale
Browar umieszczony jest w dawnej cegielni w miejscowości Sint-Gillis-Waas we Flandrii...-
Channel: Belgia
-
-
Kraftowy browar z wiedeńskiej dzielnicy Liesing, który warzy od 2016 r. w historycznym budynku dawnej fabryki fortepianów.
IPA, 13% ekstr.
5,6% alk.
Chmiele: Citra i Mosaic
https://www.100blumen.at/
Aromat - na początek cytrusy, potem wyraźniejsze...-
Channel: Austria
2024-11-10, 00:28 -
-
Ekstr. 12%
Alk. 4,7%
Przedziwne parametry. Klasyczne alty bywają mocniejsze, a co dopier sticke, które mają być mocniejsze...
Aromat- słodowy, palony, kakaowe kruche ciastka
Piana - wysoka, zwarta, dość trwała, dłuższy kożuszek, zostaje na szkle
...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-10-26, 23:05 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment