Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
215 Grodzisz
Warka 215 Grodzisz
Pierwsza warka w 2012
Skład
- Pszeniczny dymiony Weyermann 3000g
- Marynka 15g
-Lubelski 20g
Zacieranie
- słody wsypane do wody temp 38°C 15,om
- wlana gorąca woda 52°C 60min
- dolana gorąca woda 70°C 60min
Gotowanie 70min
- 10' Marynka
- 40min LubelskiOstatnia zmiana dokonana przez anteks; 2012-01-04, 23:45.Mniej książków więcej piwaComment
-
Comment
-
Warka 216 Stout
Warka 216 Stout
Skład- Pilzneński 4000g
- Monachijski 400g
- Wędzony 200g
- Pszeniczny 200g
- Cararoma 200g
- Pszenica palona 200g
- Czekoladowy 200g
- Marynka gran 25g
- Lubelski gran 40g
- 120min 70-65°C
- 0' Marynka
- 50' Lubelski
Mniej książków więcej piwaComment
-
-
Warka 217 Birimbirimbir
Warka 217 warzona 13.01.2012
Skład- Pilzneński 5000g
- Marynka gran 20g
- Lubelski gran 30g
- Birimbirimbir tarty 170g
- 62*C 30 min
- 72*C 30 min
- 0' Marynka
- 50' Lubelski
- 55' Birimbirimbir
Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2012-01-13, 14:49.Mniej książków więcej piwaComment
-
Warka 219 Porter
Warka 219 Porter Bałtycki
Skład
- Wiedeński 3000g
- Monachijski 2000g
-Pilzneński 1000g
- Karmel jasny 500g
- jęczmień palony 250g
- Cararoma 250g
- Marynka gran 25g
- Lubelski gran 30g
- Ekstrakt jasny WES 1,2kg
- Ekstrakt ciemny WES 0,5kg
Zacieranie
Miało być 120min w 70-65°C ale śruta była bardzo zimna i po wsypaniu do wody było 62°C. 6l wlane do garnka i zagotowane, wlane do zacieru głównego temp 72-66°C -120min
Gotowanie 70 min
10' Marynka
60' Lubelski i ekstraktMniej książków więcej piwaComment
Related Topics
Collapse
-
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w
XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem... -
Zapewne duża część userów pamięta, że lubię dynię w piwie (lub piwo w dyni, bo i to robiłem). Po paru latach posuchy festiwalowej musiałem sprawdzić jak obecnie piwowarzy podeszli do tematu piwa dyniowego. Wielu pamięta takie z początku fali kraftu, po tym jak grzyby po deszczu...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-11-29, 13:43 -
-
To piwo ma już swój wątek, ale od 2019 warzą już u siebie a nie kontraktowo:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...adour-speciale
Browar umieszczony jest w dawnej cegielni w miejscowości Sint-Gillis-Waas we Flandrii...-
Channel: Belgia
-
-
Kraftowy browar z wiedeńskiej dzielnicy Liesing, który warzy od 2016 r. w historycznym budynku dawnej fabryki fortepianów.
IPA, 13% ekstr.
5,6% alk.
Chmiele: Citra i Mosaic
https://www.100blumen.at/
Aromat - na początek cytrusy, potem wyraźniejsze...-
Channel: Austria
2024-11-10, 00:28 -
-
Ekstr. 12%
Alk. 4,7%
Przedziwne parametry. Klasyczne alty bywają mocniejsze, a co dopier sticke, które mają być mocniejsze...
Aromat- słodowy, palony, kakaowe kruche ciastka
Piana - wysoka, zwarta, dość trwała, dłuższy kożuszek, zostaje na szkle
...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-10-26, 23:05 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment