Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
215 Grodzisz
Warka 215 Grodzisz
Pierwsza warka w 2012
Skład
- Pszeniczny dymiony Weyermann 3000g
- Marynka 15g
-Lubelski 20g
Zacieranie
- słody wsypane do wody temp 38°C 15,om
- wlana gorąca woda 52°C 60min
- dolana gorąca woda 70°C 60min
Gotowanie 70min
- 10' Marynka
- 40min LubelskiLast edited by anteks; 2012-01-04, 23:45.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi...
Skład
- Pszeniczny dymiony Weyermann 3000g
- Marynka 15g
-Lubelski 20g
...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus Wyświetlenie odpowiedziJak filtracja? Luzik? Jakieś rify?Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Warka 216 Stout
Warka 216 Stout
Skład- Pilzneński 4000g
- Monachijski 400g
- Wędzony 200g
- Pszeniczny 200g
- Cararoma 200g
- Pszenica palona 200g
- Czekoladowy 200g
- Marynka gran 25g
- Lubelski gran 40g
- 120min 70-65°C
- 0' Marynka
- 50' Lubelski
Mniej książków więcej piwa
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziPszenica palona daje podobny efekt jak jęczmień czy właśnie chodziło Ci o coś innego?Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Warka 217 Birimbirimbir
Warka 217 warzona 13.01.2012
Skład- Pilzneński 5000g
- Marynka gran 20g
- Lubelski gran 30g
- Birimbirimbir tarty 170g
- 62*C 30 min
- 72*C 30 min
- 0' Marynka
- 50' Lubelski
- 55' Birimbirimbir
Last edited by anteks; 2012-01-13, 14:49.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
Warka 219 Porter
Warka 219 Porter Bałtycki
Skład
- Wiedeński 3000g
- Monachijski 2000g
-Pilzneński 1000g
- Karmel jasny 500g
- jęczmień palony 250g
- Cararoma 250g
- Marynka gran 25g
- Lubelski gran 30g
- Ekstrakt jasny WES 1,2kg
- Ekstrakt ciemny WES 0,5kg
Zacieranie
Miało być 120min w 70-65°C ale śruta była bardzo zimna i po wsypaniu do wody było 62°C. 6l wlane do garnka i zagotowane, wlane do zacieru głównego temp 72-66°C -120min
Gotowanie 70 min
10' Marynka
60' Lubelski i ekstraktMniej książków więcej piwa
Comment
-
Comment