Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10768

    Niestety Pamela dzisiaj leży odłogiem, może jutro?
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10768

      Warka 244 TESTOWA

      Dzisiaj warka testowa. Testowanie nowego sterownika do mojego garnka.
      Piwo ala Pils

      Skład
      • Pilzneński 4000g
      • Monachijski 500g
      • Marynka gran 25g
      • Lubelski gran 70g
      Zacieranie
      • 52'C 10min
      • 62'C 15min dodane 25g Lubelskiego
      • 72'C 45min
      Gotowanie 60min
      • 0' 25g Marynka
      • 30' 20g Lubelski
      • 55' 25g Lubelski
      Wyszło około 26l 12blg zadane gęstwą po porterze 243
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10768

        Warka 239

        Warka 239 dzisiaj zabutelkowana blg spadło do około 3
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10768

          Warka 241 stout

          Warka 241 Stout rozlana, blg około 3.Na cichej przez kilka dni leżakował z Citrą i Amarillo po 15g
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • fidoangel
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛
            • 2005.07
            • 3489

            Myślisz, że te amerykany nie pogryzą się z wędzonką i że nie będzie ich za mało.
            Ciekaw jestem efektu. Jak byś był na Warsztatach to mam nadzieję na
            "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

            Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

            Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
            Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
            Sprawdź >>>Przewodnik<<<

            Comment

            • anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10768

              Masz Darku zaklepaną
              Mniej książków więcej piwa

              Comment

              • polisholsby
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2013.03
                • 57

                Czy masz swoja TOP listę? ktore warki ci najlepiej wyszly?

                Comment

                • jacekan
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2011.05
                  • 388

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                  Wyszło około 26l 12blg zadane gęstwą po porterze 243
                  Z 19 Blg? A co z ryzykiem zniszczenia drożdży przez tak mocne piwo? Czy z piany portera?
                  Last edited by jacekan; 2013-04-15, 19:22.
                  Życie zaczyna się po pierwszej warce :)

                  Comment

                  • anteks
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10768

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika polisholsby Wyświetlenie odpowiedzi
                    Czy masz swoja TOP listę? ktore warki ci najlepiej wyszly?
                    Nie prowadzę, ale kilka piw zyskało uznanie to chyba było dobre

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekan Wyświetlenie odpowiedzi
                    Z 19 Blg? A co z ryzykiem zniszczenia drożdży przez tak mocne piwo? Czy z piany portera?
                    Z gęstwy.Mocne? Piwo kończy fermentację to chyba drożdże sie nie obraziły . THG po pierwszej szarży też piwowarzy nie wyrzucają
                    Mniej książków więcej piwa

                    Comment

                    • anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10768

                      Dzisiaj rozlałem warkę 242. Napełniłem kilka butelek oraz kega, do kega poszedł woreczek z Nelsonem
                      Attached Files
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • anteks
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10768

                        Warka 242 AIPA zlana na cichą, blg około 2. Jutro zapodam coś na zimno
                        Mniej książków więcej piwa

                        Comment

                        • anteks
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2003.08
                          • 10768

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                          Warka 242 AIPA zlana na cichą, blg około 2. Jutro zapodam coś na zimno
                          Nastąpić pomyłek 242 wypita w Szreniawie, na cicha poszła 245
                          Mniej książków więcej piwa

                          Comment

                          • anteks
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10768

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                            Warka 217 warzona 13.01.2012
                            Skład
                            • Pilzneński 5000g
                            • Marynka gran 20g
                            • Lubelski gran 30g
                            • Birimbirimbir tarty 170g
                            Zacieranie
                            • 62*C 30 min
                            • 72*C 30 min
                            Gotowanie 60 min
                            • 0' Marynka
                            • 50' Lubelski
                            • 55' Birimbirimbir
                            dzisiaj szukając pustych skrzynek trafiłem na pełną skrzynkę tej warki, zabutelkowanej ponad rok temu. Piwo bardzo klarowne, smak zdecydowanie łagodniejszy
                            Mniej książków więcej piwa

                            Comment

                            • anteks
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2003.08
                              • 10768

                              Warka 249

                              Powrót do opisywania
                              Warka 249 Grodziskie warzona pod koniec czerwca
                              skład
                              • pilzneński 500g
                              • pszeniczny wędzony weyermann 2500g
                              • jęczmienny wędzony od gerdzia garść
                              • hallertau trad 60g
                              zacieranie
                              • 55' 15min
                              • 62' 15min
                              • 72' 40min
                              Gotowanie 60min
                              • 0' 35g Hallertau
                              • 40' 25 Halertau
                              Wyszło 22l 8blg drożdże S04

                              Przed rozlewem dodałem 5g żelatyny, piwo pięknie wyklarowane
                              Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.
                              Mniej książków więcej piwa

                              Comment

                              • anteks
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2003.08
                                • 10768

                                warka 250

                                11 lipca powstała warka 250 Grodziskie
                                skład
                                • Pszeniczny wędzony 2500g
                                • Pilzneński 500g
                                • Pilzneński wędzony od Gerdzia 500g
                                • Hallertau gran 70g
                                Zacieranie
                                • 55' 15min
                                • 62' 15min
                                • 72' 40 min
                                Gotowanie 60 min
                                • 0' 40g
                                • 45' 30g
                                Zadane Danstar notingham, blg 8
                                Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.

                                Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.
                                Last edited by anteks; 2013-07-30, 01:44.
                                Mniej książków więcej piwa

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X