Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Mniej książków więcej piwaComment
-
-
Warka 323 Porter
Warka 323
Dzisiaj testowy porterek
Wiedeński 3kg
Monachijski 3kg
Pilzneński 2kg
Special B 0,5kg
Special W 0,5kg
Biscut 0,5kg
Cararoma 0.5kg
Palony 0,5kg
Marynka 30g
Lubelski 30g
Zacierane w Royalu na 2 razy
65'C 60 min
- Pilzneński 2kg
- Monacjijski 1kg
- Wiedeński 1kg
Wyszło 20l 12blg i w tym zacierana następna
- Wiedeński 2kg
-Monachijski 2kg
Special B 0,5kg
Special W 0,5kg
Biscut 0,5kg
Cararoma 0.5kg
62'C 30min
72'C 30min
78'C 10 min- dodany palony
gotowanie 60min
0' 30g Marynki
55' 30g Lubelski
Wyszło około 25l 22blg
zadane gęstwą W34/70Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2020-02-03, 21:06.Mniej książków więcej piwaComment
-
warka 326 Pils 03.04.20 ze słodów śrutowanych otrzymanych od pi pi pi pi
Musiałem po 30 min przecierania przez sito wylać i wsypać "swoje" słody
Godzinę później
Warka 326 bis
skład
Pilzneński 5kg
Marynka 30g
Lubelski 30g
Whirfloc 1/3 tabl
Zacieranie w Royalu
62'C 30min
72'C 30min
Gotowanie 90min
60' Marynka
30' Lubelski
Wyszło 27l 12,5blg
fermentacja
Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2020-04-05, 11:49.Mniej książków więcej piwaComment
-
-
warka 327 single hop Oktawia
warka 327 Polskie Ale Oktawia
Trzecie piwo w tym tygodniu
Pale Ale 5kg
Oktawia 50g
Zacieranie w Royalu
67'C 60min
78'C 10min
Gotowanie 60min
60' Oktawia 30g
10' Oktawia 20g
Wyszło 27l 12blg
ps czas pracy 4 godzMniej książków więcej piwaComment
-
328 Pils Zacieranie w Royalu
Pilzneński Ireks 4kg
Marynka 30g
Lubelski 60g
W34/70
zacieranie
62'C 30min
72'C 30min
Gotowanie 90min
60' Marynka 15g
30' Marynka 15g
5' Lubelski 30g
w chłodzeniu Lubelski 30g
Zadane W 34/70Mniej książków więcej piwaComment
-
warka 329 18.07.20
Pale ale 5kg
mieszanka amerykańskich chmieli 140g
zacieranie w Royalu
67'C 60min
78'C 10min
Gotowanie 60min
15min 70g chmielu
w chłodzeniu 70g chmielu
chłodzenie chłodnicą
zadane Danstar - NottinghamMniej książków więcej piwaComment
Related Topics
Collapse
-
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w
XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem... -
Zapewne duża część userów pamięta, że lubię dynię w piwie (lub piwo w dyni, bo i to robiłem). Po paru latach posuchy festiwalowej musiałem sprawdzić jak obecnie piwowarzy podeszli do tematu piwa dyniowego. Wielu pamięta takie z początku fali kraftu, po tym jak grzyby po deszczu...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-11-29, 13:43 -
-
To piwo ma już swój wątek, ale od 2019 warzą już u siebie a nie kontraktowo:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...adour-speciale
Browar umieszczony jest w dawnej cegielni w miejscowości Sint-Gillis-Waas we Flandrii...-
Channel: Belgia
-
-
Kraftowy browar z wiedeńskiej dzielnicy Liesing, który warzy od 2016 r. w historycznym budynku dawnej fabryki fortepianów.
IPA, 13% ekstr.
5,6% alk.
Chmiele: Citra i Mosaic
https://www.100blumen.at/
Aromat - na początek cytrusy, potem wyraźniejsze...-
Channel: Austria
2024-11-10, 00:28 -
-
Ekstr. 12%
Alk. 4,7%
Przedziwne parametry. Klasyczne alty bywają mocniejsze, a co dopier sticke, które mają być mocniejsze...
Aromat- słodowy, palony, kakaowe kruche ciastka
Piana - wysoka, zwarta, dość trwała, dłuższy kożuszek, zostaje na szkle
...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-10-26, 23:05 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment