warka 43-piana w obu fermentatorach opadła do 1 cm ale z dna w dużych ilościach unoszą się bąbeli,temp.fermentacji 8 C
zostały ześrutowane słody na warką 44 ciemniak wrocławski jutro warzenie (chyba )
dzisiaj warzenie warki 44 Ciemniaka Wrocławskiego
surowce i gotowanie jak w w temacie wyszlo 19,5l 13blg zadane drożdżami 2278
po 3 godz pojawiła sie delikatna pianka rano przed pójściem do pracy tak około 4 przeniesienie do fermentatorowni temp 6C
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem...
Zapewne duża część userów pamięta, że lubię dynię w piwie (lub piwo w dyni, bo i to robiłem). Po paru latach posuchy festiwalowej musiałem sprawdzić jak obecnie piwowarzy podeszli do tematu piwa dyniowego. Wielu pamięta takie z początku fali kraftu, po tym jak grzyby po deszczu...
Comment