Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
Wyświetlenie odpowiedzi
Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
-
👍 2😎 1
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
Gratki. To tym zawojowałeś?
-
👍 1
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziSprawdzona receptura na Grodziskie uwarzona w 2024r
Słód Grodziski Bruntal 3,5kg
Chmiel Tomyski 100g
Zacieranie
38'C 20min
52'C 60min
62'C 20min
72'C 20min
78'C 10min
Gotowanie 60min
0' 70g Tomyski
w czasie chłodzenia 30g 30 min Tomyski
Drożdże Fermentum Grodzie DęboweWyszło 25l 8blg
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzitak że tego, GRODZISKIE "ŻONDZI"
Leave a comment:
-
-
warka 392
Pale ale około 5,5kg
Marynka (2021r) 50g
zacieranie 90min 67'C
Gotowanie 60'
0' Marynka 50g
Do fermentacji poszło około 25l 11blg , gęstwa z poprzedniej warki S04
Leave a comment:
-
-
warka 391
Pale Ale 4500g
Nectaron 50g
S04 2 paczki
Zacieranie 67'C 90min
Gotowanie 60min
0' 20g
w studzeniu 30g 30min
Leave a comment:
-
-
Sprawdzona receptura na Grodziskie uwarzona w 2024r
Słód Grodziski Bruntal 3,5kg
Chmiel Tomyski 100g
Zacieranie
38'C 20min
52'C 60min
62'C 20min
72'C 20min
78'C 10min
Gotowanie 60min
0' 70g Tomyski
w czasie chłodzenia 30g 30 min Tomyski
Drożdże Fermentum Grodzie DęboweWyszło 25l 8blg
Leave a comment:
-
-
Warka 388
Pilzneński 6kg
Saaz 200g
FM 31 Bawarska Dolina
Zacieranie 90min 67'C
Gotowanie 60min
0' 30g saaz
30' 30g saaz
10' 40g saaz
whirpool 20' 100g saaz
Leave a comment:
-
-
Jakieś pół roku przerwy ale wracam
Warka 386(?)
Pilzneński 5kg (naśrutowany daaawno temu)
Iunga 25g
Lubelski 50g
Zacieranie
67'C 80min
Gotowanie 60min
0' Iunga 25g
30' Lubelski 25g
60' Lubelski 25g
Zadane 2x W34/70
Fermentacja we wiadrze
Leave a comment:
-
-
warka 380 09.01.23
Pilzneński 5kg
Monachijski 1kg
Marynka 20g
Hallertau 50g
Zacieanie
62'C 30min
72'C 60min
78'C 10min
Gotowanie 90min
60' Marynka
30' Hallertau 25g
15' Halertau 25g
Zadrożdzone gęstwą W34/70
Chłoldzenie do 12'C za pomocą wymiennika 30min wody poszło jakieś 60-70l
-
👍 2
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziNo co Ty? Jasna wędzonka? Co najmniej bursztynowa....
Leave a comment:
-
-
Wędzony pils v2.0 9.11.22
sklad
Bestmaltz wędzony 5kg
Marynka 30g
Lubelski 30g
zacieranie
62'C 30min
72'C 60min
Gotowanie 80min
20' marynka 30g
60' lubelski 30g
Fermentacja w fermzilli 26l 12blg. Gęstwa W34/70Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2022-11-14, 14:08.
-
👍 2
Leave a comment:
-
Leave a comment: