To moje piwko od pięciu dni przeżywa cichą fermentację w balonie z rurką i nie wskazuje ŻADNYCH oznak klarowania. Mętne, jak cholera. Tak zostanie, czy mogę coś zrobić?
No i niechcący zacząłem
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Na koniec pobytu w Belgii opuściliśmy gościnną Flandrię i na ostatnie 3 dni przenieśliśmy się do Brukseli. Koledzy z Holandii nas ostrzegali, że tam już nie będzie tak lekko językowo jak chociażby w Leuven odległym o 18 minut jazdy pociągiem od stolicy. We Flandrii, czyli północnej...
-
Channel: Belgia
-
-
Galanta to miasto które znam tylko z okien pociągu, gdy jadąc na trasie Bratysława- Budapeszt, dziesiątki razy już się przez nie przejeżdżało. Tym razem miałem motywację by do niego zaglądnąć. Już przed dworcem przechodząc obok osób czekających na pociąg, zostałem utwierdzony w...3 Photos
-
Channel: Słowacja
-
-
Lokalik w pobliżu Somy. Widocznych jest 4 krany, ale w ofercie jest 9 piw. W tym 2 Grembeer, lokalny kontrakt Shok Shoqe, jakieś nazywane Prisztina (ale nie z Sabaja) oraz Peja i okoliczne licencje międzynarodowe i importy. Ceny 2.5-2 ojro za piwo, więc zdecydowanie taniej niż w Soma.
-
Channel: Kosowo
2019-06-26, 20:15 -
-
Nowy brewpub, browar restauracyjny, który dopiero ma się otworzyć na wiosnę tego roku.
podczas mojej wizyty w browarze trwały prace wykończeniowe nad sala barową, gdzie będzie serwowane piwo z tanków widocznych za przeszkloną szybą.
Podczas rozmowy z właścicielem potwierdził...-
Channel: Islandia
2018-03-01, 22:41 -
-
Witam wszystkich.
Własnie warzę swoje pierwsze w życiu piwo. Zdecydowałem się na brewkit Coopers European Lager. Wszystko zrobiłem zgodnie z instrukcją (oczywiście po uprzednim starannym zdezynfekowaniu całego sprzętu). Na 23 l brzeczki dodałem 1 kg glukozy, a drożdże uwodniłem...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment