dlugi77 napisał(a)
Skądże znowu... Ja zacieram w środę i również zamierzam fermentować na balkonie. Zbudowałem w tym celu specjalną skrzynkę ze styropianu o grubosci 3 cm, zamykaną od góry uchylnie:-)
Twoje obserwacje są dla mnie bardzo przydatne i... pocieszające, bo temperatura jak widać utrzymuje się na stałym poziomie.
Będę używał drożdży dolnej fermentacji Braupartner. Ile dni zamierzasz fermentować swojego "Balkonowca"?
Życzę udanej warki.
Skądże znowu... Ja zacieram w środę i również zamierzam fermentować na balkonie. Zbudowałem w tym celu specjalną skrzynkę ze styropianu o grubosci 3 cm, zamykaną od góry uchylnie:-)
Twoje obserwacje są dla mnie bardzo przydatne i... pocieszające, bo temperatura jak widać utrzymuje się na stałym poziomie.
Będę używał drożdży dolnej fermentacji Braupartner. Ile dni zamierzasz fermentować swojego "Balkonowca"?
Życzę udanej warki.
Ile to potrwa? Nie wiem.
Ale sądząc po temperaturze to niezbyt długo. Może jeszcze ze trzy dni.
Godz. 16:30 - temp. fermentora 14 'C.
Kryształki na termometrze się zacieły, czy co?
Troszkę za wysoka ta temperatura, miało być 10-12 'C.
Mam nadzieję że smak jednak będzie dobry.
O takiej skrzynce też myślę. Nie mam na razie czasu się za nią zabrać.
Dzięki za wsparcie moralne
Comment