Warzy się piwo które w zimne noce wspomagać będzie nadzieję na lepszy sprawiedliwszy świat. A poważnie to
a) czysty ektstrakt słodowy
b) niedługo rozlew do butelek
c) do części butelek dodam miód, zastanawiam się tylko ile? NIe bardzo wiem jaka zawartość cukrów jest w litrze miodu (czy łyżce).
Martwi mnie tylko, że piwo bardzo wolno fermentuje. Nie ma już piany ale bąbelki cały czas bąbelkują Być może ma na to wpływ, że udało mi się dodać tylko część drożdży bo duża ich część podczas rehydratacji została na folii którą przykryty był kubek.
a) czysty ektstrakt słodowy
b) niedługo rozlew do butelek
c) do części butelek dodam miód, zastanawiam się tylko ile? NIe bardzo wiem jaka zawartość cukrów jest w litrze miodu (czy łyżce).
Martwi mnie tylko, że piwo bardzo wolno fermentuje. Nie ma już piany ale bąbelki cały czas bąbelkują Być może ma na to wpływ, że udało mi się dodać tylko część drożdży bo duża ich część podczas rehydratacji została na folii którą przykryty był kubek.
Comment