200 i pech

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • slado
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.07
    • 1072

    200 i pech

    Uroczyście walę 200 posta! A co, też mogę się chwalić!
    Przy okazji, nastawiłem kolejną siódmą brzeczkę.
    Drożdże - pierwsza repasacja z szóstej nastawy - dolna f.
    Pucha 1,8 kg ekstraktu i pare dziwnych dodatków
    Niestety, przy okazji mych działań zbił się ballingometr
    Grawitacja mu pomogła...
    ART, nie ma właściwej mordki by wyrazić żal...
    No właśnie, może by tak uzupełnić o kilka brakujących?
    Smutek czasami też gości wśród nas.
    Zdrówko !
  • Cordel
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.09
    • 1087

    #2
    Nie, nie, nie. Forumowicz zawsze jest uśmiechnięty i chetny do podejmowania nowych działań! Tak jest, ek, oh! Odmaszerować!
    "Mam powody
    Powstrzymywać się od wody.
    Od wody mnie w brzuchu kole:
    Pijam tylko alkohole."
    Jan Lemański

    Comment

    • slado
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2003.07
      • 1072

      #3
      Aha, byłbym zapomniał.
      Jest to ostatnia warka uwarzona z ekstraktu w "Slado uBrowar".
      Ósma będzie już z zacieraniem! Dołączam do grona prawdziwych piwowarów!
      Za chmiel i jęczmień!

      Comment

      • slado
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2003.07
        • 1072

        #4
        Cordel napisał(a)
        Nie, nie, nie. Forumowicz zawsze jest uśmiechnięty i chetny do podejmowania nowych działań! Tak jest, ek, oh! Odmaszerować!
        Racja, co tam jakiś bezduszny pływak.
        Nic nie zakłóci nam smaków
        Pozdrawiam

        Comment

        • burar
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2003.09
          • 238

          #5
          E, tam ! Ten ballingometr to chyba tak do końca nie jest potrzebny. Można przyłożyć ucho do fermentora i posłuchać, czy jeszcze pracuje... A poza tym jak się odczeka 2-3 dni dłużej to i tak można już lać.

          Gratuluję decyzji o zacieraniu słodu - ja też tak zrobię od mojej następnej (szóstej) warki.
          Twoje zdrowie, Slado !
          Grodziski Browar Domowy

          Comment

          • CarlBerg
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2003.09
            • 968

            #6
            To chyba bardzo dobry rok dla Polskich Browarów Domowych ... Po wyczerpaniu niewielkich zapasów ekstraktu i skonstruowaniu "filtra" ( czyli od 6 warki ) również z przyjemnością dołączę do grona "zacieraczy" ...

            Pozdrawiam i gratuluję wpływania na szerokie wody

            Jędruś
            Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
            Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"

            Comment

            • Małażonka
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.03
              • 4602

              #7
              To jak i my. Browar "Beyond Iron Gate", po odbytym szkoleniu, rozpoczął prace niszczycielskie prowadzące do powstania kadzi filtracyjnej . Szósta warka planowana jest już z wykorzystaniem słodów

              Comment

              Przetwarzanie...
              X