powrót 10,5?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Archer
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.09
    • 217

    #16
    A jakie warunki trzeba spełanić, żeby to było piwo typu Ale ?
    A może zamieścisz jakiś odnośnik do miejsca gdzie mogę przeczytać jak zrobić Portera? I czym Porter różni się od Stouta ?

    Comment

    • mapajak
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.12
      • 1187

      #17
      Archer napisał(a)
      A jakie warunki trzeba spełanić, żeby to było piwo typu Ale ?
      A może zamieścisz jakiś odnośnik do miejsca gdzie mogę przeczytać jak zrobić Portera? I czym Porter różni się od Stouta ?
      1. piwo typu ale jest fermentowane drożdżami górnej fermentacji w temperaturze 18-22 st. C
      2. doskonałe receptury autorstwa Czesa na Hoops Porter i Stout Owsiany są na stronie Browamatora. Wypróbowałem obie, piwa naprawdę wychodzą znakomite.

      Comment

      • Krzysiu
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.02
        • 14936

        #18
        Odp: powrót 10,5?

        anteks napisał(a)
        2-3 lata temu zniknelo z rynku piwo 10,5.czy ktoś może takie warzył lub wie jak je zrobić
        Wziąć dowolne piwo i rozcieńczyć je wiadrem wody. Wyjdzie coś zbliżonego.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X