Warka dziewiąta - pszeniczniak
Z ZAPISKÓW PIWOWARA #0009
Kategoria: Pszeniczniak, 24l, 12.5 Blg, "Biała Dama"
Daty:
Warzenie: 20.04.2004
Cicha fermentacja: 28.03.2004
Zabutelkowane: 07.04.2004
Składniki:
1.8 kg ekstraktu pszenicznego (Browamator pszeniczne)
0.5 kg puszka ekstraktu pszenicznego WES
1.0 kg słodu pilzneńskiego
0.5 kg słodu monachijskiego
0.2 kg słodu karmelowego jasnego
0.2 kg płatków owsianych
0.25 kg glukozy do butelkowania
10 g chmielu aromatycznego (Lubelski) (15')
woda ze studni głębinowej
drożdże z zestawu Browamator Pszeniczne.
Procedura:
Słody dodane do 9 l wody 48C. 44C 15', 55C 15', 64C 45', 72C 25'. Podgrzanie do 80C, filtracja.
Uwagi:
O.G.: 1.050
F.G.: ?
Z ZAPISKÓW PIWOWARA #0009
Kategoria: Pszeniczniak, 24l, 12.5 Blg, "Biała Dama"
Daty:
Warzenie: 20.04.2004
Cicha fermentacja: 28.03.2004
Zabutelkowane: 07.04.2004
Składniki:
1.8 kg ekstraktu pszenicznego (Browamator pszeniczne)
0.5 kg puszka ekstraktu pszenicznego WES
1.0 kg słodu pilzneńskiego
0.5 kg słodu monachijskiego
0.2 kg słodu karmelowego jasnego
0.2 kg płatków owsianych
0.25 kg glukozy do butelkowania
10 g chmielu aromatycznego (Lubelski) (15')
woda ze studni głębinowej
drożdże z zestawu Browamator Pszeniczne.
Procedura:
Słody dodane do 9 l wody 48C. 44C 15', 55C 15', 64C 45', 72C 25'. Podgrzanie do 80C, filtracja.
Uwagi:
O.G.: 1.050
F.G.: ?
Comment